Hogyan biztatják Sorosék a migránsokat, hogy hazudják magukat queereknek?

FRANCE - FESTIVAL PRIDE OF LE MANS France LGBT LGBTQ LGBTQI Marche des Fiertes PMA Pride Procreation Medicalement Assistee Stella Rocha arc en ciel bisexuels gay le MAns lesbians lesbienne no binary non binaires queers transgender transgenres Horizontal D
France, Le Mans - 2021-09-04. On Saturday, September 4, 2021, the associations LM LGBT and Homogene organized the LGBTQI Pride Festival and March in Le Mans to defend the rights of lesbian, bisexual, gay, transgender, queer and intersex people and to expose their claims. Photo by Estelle Ruiz/Hans Lucas. France, Le Mans - 2021-09-04. Samedi 4 septembre 2021 les associations LM LGBT et Homogene ont organise le Festival et la marche des Fiertes LGBTQI au Mans pour defendre les droits des personnes lesbiennes, bisexuelles, gaies, transgenres, queers et intersexes et exposer leur revendication. Photo d Estelle Ruiz/Hans Lucas. (Photo by Estelle Ruiz / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Egyes országokban büntetik a homoszexualitást vagy a transzneműséget, az egyének súlyos büntetésre számíthatnak, beleértve a börtönbüntetést vagy akár a halált is. Soros hálózata tudatosan, rendszerszinten játszik rá erre annak érdekében, hogy gyorsítsa az illegális migrációt. Mutatjuk, hogyan!
Vágólapra másolva!

2015 óta az európai politikusok jelentős része azt hiszi, hogy a kontinenst sújtó demográfiai válság megoldása az idegen kultúrájú népesség betelepítése - írja a Tűzfalcsoport blog. Az elmúlt években azonban az európai elit rájött arra, hogy a legtöbb migráns nem dolgozni jön Európába, hanem kihasználni az elsősorban a nyugat-európai uniós tagállamokban a szociális hálót. Visszatoloncolni nem tudják őket, így találták ki a kötelező migránskvótát.

A migrációs válságnak és az ebből fakadó vitáknak tehát még koránt sincs vége. Az illegális bevándorlást nem csak a nyugati uniós tagállamok segítik elő, hanem a nyílt társadalom hálózatához tartozó szervezetek is jócskán kiveszik a részüket a folyamatból. A Tűzfalcsoport azt vizsgálta meg cikkében, hogyan, milyen módszerekkel bíztatják az illegális bevándorlókat, hogy hazudják magukat a trans/queer-közösség tagjainak.

Bizonyítékot találtak arra is, hogy a kérdés szorosan összefügg az Isztambuli Egyezménnyel, amelynek ratifikálásának elutasítását a magyar parlament 2020 májusában szavazta meg, többek mellett arra hivatkozva, hogy nem kívánják a magyar jog részévé tenni a társadalmi nem fogalmát, sem az "egyezmény gender-ideológiáját".

Hazugságra buzdítottak az álcivil szervezetek?

Mint írják, a múltban előfordultak olyan esetek, amikor az álcivil szervezetek aktivistái rámutattak a trans/queer-személyek kiszolgáltatottságára bizonyos régiókban (különösen a Közel-Keleten és Afrikában), és azt javasolták, hogy a hagyományostól eltérő szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk kinyilvánítása potenciálisan erősítheti a menedékjog iránti kérelmüket, pontosabban annak pozitív elbírálását.

Ezzel nem kizárhatóan arra bíztathatták őket, hogy vezessék félre a hivatalos szerveket.

Az ilyen javaslatok mögött elsősorban az a motiváció áll, hogy hangsúlyozzák a trans/queer egyének hazájukban tapasztalható üldöztetését és diszkriminációját.

Egyes országokban a homoszexualitást vagy a transzneműséget büntetik, és az egyének súlyos büntetésre számíthatnak, beleértve a börtönbüntetést vagy akár a halált is. A vonatkozó szexuális identitásuk hangsúlyozásával az egyének megpróbálhatják bizonyítani, hogy szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatt megalapozottan félnek az üldöztetéstől, ami a nemzetközi menekültjog szerint érvényes indok a menedékjog iránti kérelemre.

Miért álságos dolog ez az NGO-k részéről?

Ez a gyakorlat ellenőrzési nehézségeket okoz a hivatalos szerveknek. Egyes esetekben a menekültügyi hatóságok számára kihívást jelenthet egy személy trans/queer-státuszának ellenőrzése. Ez szkepticizmust kelthet és kérdéseket vethet fel a kérelem hitelességével kapcsolatban, ami további vizsgálathoz vagy hitetlenséghez vezethet.

Azok a migránsok, akik az álcivilekre hallgatnak és úgy nyilatkoznak, hogy a trans/queer-identitásúak, a menekültügyi eljárás során invazív és érzékeny kérdésekkel szembesülhetnek. Részletes személyes beszámolót és bizonyítékokat kérhetnek tőlük szexuális irányultságukról vagy nemi identitásukról, ami nyomasztó és traumatikus lehet az üldöztetést vagy diszkriminációt valóban átélt személyek számára.

Végül, de nem utolsó sorban az egyének arra való ösztönzése, hogy kizárólag menedékjog iránti kérelem céljából fedjék fel trans/queer-identitásukat, etikai megfontolásokat vet fel. Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy az egyén jólétét és biztonságát helyezzük előtérbe, és hogy a személyes információk felfedésére vonatkozó döntés tájékozott, önkéntes, és az egyén valódi tapasztalatain és körülményein alapuljon.A Tűzfalcsoport szerint

igencsak visszás a Soros által finanszírozott szervezetek részéről, hogy egyik oldalról a trans/queer-személyek jogaiért küzdenek, de mindeközben az őrájuk sokszor veszélyt jelentő, őket gyűlölő muszlim vallású migránsokat arra bíztatják, hazudjanak a szexuális orientációjukról vagy nemi identitásukról, hogy biztosan befogadják a menedékkérelmüket.

Forrás: Hans Lucas via AFP/Estelle Ruiz / Hans Lucas/Estelle Ruiz

Kifejezetten trans/queer-migránsokra szakosodott szervezetek is vannak

Vannak kifejezetten olyan álcivil kezdeményezések, amelyek a trans/queer-identitású migránsokkal foglalkoznak. Ilyen például a Német Queer Menekültek Hálózata (German Queer Refugees Network), amely a „németországi trans/queer menekültek és menedékkérők támogatására és védelmére összpontosít".

A projektet a Németországi Leszbikus és Meleg Szövetség jegyzi, amely a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatához tartozik. Egyike volt annak a 250 szervezetnek, amelyek nyílt levélben tiltakoztak a Stop Soros törvénycsomag ellen.

A projekt célja, hogy foglalkozzon a menekült közösségen belül a trans/queer-személyeket érintő sajátos kihívásokkal.

A szervezet különböző szolgáltatásokat nyújt a trans/queer menekülteknek, például jogi és egyéb célú tanácsadást, nyelvi segítséget és szociális támogatást. Emellett azon is dolgoznak, hogy „a politikai döntéshozók, a hatóságok és a szélesebb nyilvánosság figyelmét felhívják a "trans/queer-menekültek" egyedi szükségleteire és kiszolgáltatottságára. A hálózat együttműködik más civil szervezetekkel, kormányzati szervekkel és intézményekkel annak érdekében, hogy „javítsa az menekültek védelmét és integrációját Németországban".

Résztvevők a 19. Budapest Pride, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség fesztiváljának felvonulása előtt Budapesten, az Alkotmány utcában 2014. július 5-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az NGO-k hatással vannak a tagállami menedékpolitikákra is. Miután a Németországi Leszbikus és Meleg Szövetség (LSVD) és partnerszervezetei évek óta bírálták a „mérlegelési kötelezettség" gyakorlatát, a Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) felülvizsgálta a menekültügyi szabályokat, és eltörölte az úgynevezett mérlegelési előrejelzéseket a „queer menekültek" esetében.

A Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal (BAMF) 2022 októberétől kezdve már nem a „prognosztizált viselkedésük" alapján fogja értékelni, hogy a queer menedékkérők számára milyen veszélyt jelentene, ha visszatérnének a származási országukba, hanem mindig a hagyományostól eltérő szexuális irányultságot vagy nemi identitást fogják alapul venni a migránsok esetében, ezalapján kell értékelni a kockázatokat.

Mit jelenthet ez a gyakorlatban? Összefoglalva: ha Abdul (aki éppenséggel az is lehet, hogy homofób egyébként) illegális migránsként partra száll Olaszországban, majd elmegy Németországba, és ott menedékkérelmet nyújt be, azt állítva magáról, hogy trans/queer, és emiatt hazájában üldöztetés és/vagy büntetés várná emiatt, megkapja a menedékjogot. Kijátszotta a rendszert, és ebben a sorosista NGO-k még segítettek is neki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről