A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsony pénzmosási botrányáról kérdezi a 99 Mozgalom tagjait Hollik István

KARÁCSONY Gergely; GYURCSÁNY Ferenc; MAGYAR György ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszélget ellenzék Foglalkozás FOTÓ FOTÓTÉMA főpolgármester-jelölt HÉTKÖZNAPI kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása politikus profilból SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY ü
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Mivel Karácsony Gergely főpolgármester nem tud és nem akar a 99 Mozgalom adománygyűjtő ládája kapcsán megfogalmazott kérdésekre válaszolni, ezért a Fidesz a mozgalom alapítóihoz fordul - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

Hollik István azt mondta: miután a baloldal kampányfinanszírozási ügyéről szóló titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra került, Karácsony Gergely azzal állt elő, hogy a miniszterelnök-jelöltségét támogató 99 Mozgalomhoz zárt adománygyűjtő ládákon keresztül jutott el az az 506 millió forint, amit párttársa, Perjés Gábor fizetett be a mozgalom számlájára készpénzben, nagyrészt külföldi valutában.

Emlékeztetett, hogy

az egyesület azért jött létre, hogy a főpolgármester előválasztási kampányát támogassa, és Karácsony Gergelynek azóta sem sikerült érdemi magyarázatot adni arról a pénzmosási botrányról, amibe belekeveredett.

Hozzátette, hogy egy interjúban a főpolgármester nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy miért azután érkezett az egyesület számlájára több mint 450 millió forint, hogy ő már visszalépett az előválasztáson.

A riporter kérdésére csak annyit mondott: "hát azt nem tudom, hogy ez időben hogyan néz ki".

Hollik István szerint felháborító a dollárbaloldalnak a magyar emberekhez való hozzáállása Forrás: Magyar Nemzet

- emelte ki a kommunikációs igazgató, felháborítónak nevezve, hogy "mennyire hülyének nézi a dollárbaloldal a magyarokat".

Ezért a 99 Mozgalom alapítóit - Alföldi Róbert színészt; Balázs Péter közgazdászt; Bod Péter Ákost, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnökét; Hajós András szociológust; Mellár Tamás közgazdászt, országgyűlési képviselőt és Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét - szeretné megkérdezni a Fidesz, hogy

tudtak-e arról, hogy több százmillió forint készpénz vándorolt az egyesület számlájára, illetve, hogy ezek a pénzek mind a Gyurcsány-Bajnaihoz köthető DatAdat céghez kerültek-e, és tudnak-e valamit arról, hogy ezek a pénzek honnan származnak - sorolta a kérdéseket Hollik István.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!