Alaposan helyretették Gyurcsányt a parlamentben

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc, Március 15., beszéd, Egyetem tér, 2023.03.15.,
Vágólapra másolva!
„A baloldal ugyanazt azt az országellenes politikát folytatta, mint korábban, mindez nem lenne lehetséges az Ön iránymutatása nélkül" - mondta Dömötör Csaba Gyurcsány Ferencnek adott válaszában hétfőn az Országgyűlésben. 
Vágólapra másolva!

- tette fel a kérdéseket Dömötör Csaba Gyurcsány Ferenc (DK) felszólalása kapcsán. „Amikor Önök kezelték a válságot, akkor 7 százalékot csökkent a gazdaság, míg 2022-ben 5 százalék felett nőtt. Amikor a munkahelyekért aggódtak, akkor miért nem zavarta Önöket a 12 százalékos munkanélküliség?" - tette fel a kérdést a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Dömötör Csaba tette helyre Gyurcsányt Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Szólt arról is, hogy Gyurcsányék elvették a 13. havi nyugdíjat, míg most azt visszaadta a kormány. Minden lehetséges eszközzel lépjen fel a baloldali pártok külföldi finanszírozása ellen! - szólította fel Gyurcsányt. Arra kérte a bukott kormányfőt, ne szólítsa fel a polgármestereiket a kormány elleni harcra, valamint hagyja abba az ország lejáratását Brüsszelben és az uniós pénzek elleni támadást.

- tette hozzá.

Háborúpárti Momentum

„Sok mindent elhadart itt, de kellő tisztelet mellett jelezném, hogy Ön egy olyan pártot vezet, amelyet nem vezet" - így reagált Menczer Tamás Gelencsér Ferenc (Momentum) felszólalására. „Egy dolgot azonban nem említett, miszerint, hogy Ön békét akarna, és azonnali tűzszünetet, és hogy ezt a háborút be kellene fejezni" - tette hozzá a külügyminisztérium államtitkára.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Donáth Anna és Tompos Márton momentumos politikusok korábban az oroszok összeomlását vizionálták, miközben a háború most pusztítóbb, mint valaha. Erkölcstelen az, aki békét akar - ezt mondta az Önök főnöke, Gyurcsány ferenc.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!