Bár egyre kevesebb a szúnyog, hat vármegyében fogják irtani azokat

szúnyogirtás, szúnyoggyérítés
Vágólapra másolva!
A héten Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében lesz szúnyoggyérítés összesen 41 ezer hektáron.
Vágólapra másolva!

Nyár elején az ország nagy részén alakult ki komoly szúnyogártalom, amit a folyók kisebb áradása és a csapadékos időjárás okozott.

A szúnyogok elleni védekezés célja a lakóövezetekben elfogadható szintre csökkenteni a szúnyogok számát, és ennek érdekében több régióban rendszeres beavatkozásokra van szükség.

A héten összesen 176 településen lehet majd találkozni a földi permetezést végző járművekkel a késő esti, éjszakai órákban.

Földi szúnyoggyérítés Forrás: MTI Illusztráció

A nagy kiterjedésű ideiglenes tenyészőhelyek többsége mostanra kiszáradt, de mivel lokálisan akadnak még olyan ideiglenes állóvizek, amelyekben szúnyogok fejlődnek, és az állandó vizekben is fejlődnek lárvák, ezért továbbra is szükség van gyérítésre, csak kisebb területen.

A katasztrófavédelem honlapján megtalálható a részletes településlista a tervezett gyérítési dátumokkal - írta a Katasztrófavédelem közleménye.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről