Videón, ahogy két agresszív ukrán nő rátámad a magyar rendőrökre a Liszt Ferenc repülőtéren

Vágólapra másolva!
Kevesebb, mint két hét alatt bíróság elé állították azt a letartóztatásban lévő ukrán anyát és lányát, akik augusztus 18-án este részegen hangoskodtak a repülőtéren, majd a velük szemben intézkedő rendőrökre támadtak.
Vágólapra másolva!

Egy ukrán nő érkezett a lányával Budapestre repülővel augusztus 18-án este. A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának érkezési oldalánál szolgáló rendőrök felfigyeltek a két nőre, mivel részegen hangoskodtak. A fiatalabb nő kis idő múlva odament a rendőrökhöz, hogy panaszt tegyen a telefonja eltűnése miatt. A rendőrökkel végig ordított, és mobiltelefonjával videózta a történteket, melyet élőben közvetített.

A nő a rendőrök többször felszólítására sem hagyta abba a hangoskodást és a videózást, majd az egyik rendőr felé rúgott, míg a másik rendőrt megpróbálta megütni.

A rendőrök a rúgás, illetve az ütés elől kitértek, azonban a nő anyja ezalatt az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

Ezt követően a két nő a folyosóról a várócsarnok felé ment, ahol

a fiatalabb nő továbbra is több alkalommal rátámadt az egyik rendőrre, biztatásképp pedig anyja is csatlakozott hozzá, és az erősítésként érkező másik két rendőr felé rúgott,

egyiküket el is találta. Végül a rendőrök elfogták a két nőt, az ügyészség pedig őrizetbe vette őket, majd javasolta a letartóztatásukat, melyet a bíróság elrendelt.

Az ügyészség soron kívül, augusztus 31-én bíróság elé állította a két nőt, melynek során beismerő vallomást tettek.

A bíróság gyorsított eljárásban hivatalos személy elleni erőszak miatt 1 év, másfél évre felfüggesztett börtönre ítélte

a két ukrán nőt, egyben megszüntette a vádlottak letartóztatását.

Az ítéletet a vádlottak és védők tudomásul vették, az ügyészség azonban súlyosítás érdekében fellebbezett.