Számos reklám és poszt látott napvilágot az utóbbi időben arról, hogy az aszpartám mennyire káros az egészségünkre.
Egy több évtizede ismert mesterséges édesítőszer, amelyet rengeteg élelmiszer tartalmaz, mint a cukormentes üdítők, finomságok.
Ráaádásul a gyártók előszeretettel használják ezt az összetevőt, mivel olcsó az előállítása és szinte alig van mellékíze.
A vásárlók jelentős része azonban sajnos nincs tisztában azzal, hogy az aszpartám és más édesítőszerek milyen káros hatással vannak a szervezetünkre. A szóban forgó összetevő ugyanis növelheti a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát - állítja Dr. Pleva György, a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója.
Tehát tanácsos elkerülni azokat a temékekeket, amelyek cukrot vagy aszpartámot tartalmaznak, így megelőzve többek között az elhízást, a 2-es típusú cukorbetegséget.
Nem utolsó sorban pedig minimalizálni az említett rákos megbetegedések kialakulásának veszélyét.