Börgöndi repülőgépbaleset: megszólalt az apa, aki saját testével védte a gyerekeit

börgöndi, repülőnap, katasztrófa,
Székesfehérvár, 2023. szeptember 10. Helyszínelők a börgöndi repülőternél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én. A rendőrség közlése szerint az eddig ismeretlen ok miatt a börgöndi repülőnapon lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették. A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Hazaengedték a kórházból a börgöndi repülőnapon megsérült családot. A családfő elmondta, hogy már jobban vannak, de a tragédia nagyon megrázta őket.
Vágólapra másolva!

Szeptember elején a börgöndi repülőnapon a két ismert pilóta, Rózsavölgyi Vilmos, és fia egy Trojan típusú sportrepülő felett vesztették el az uralmat.

A repülő a földbe csapódott és a gép egy négytagú család autója mellett ért földet, akik súlyos sérülésekkel kerültek kórházba.

A két pilóta a helyszínen meghalt.

Egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én lezuhant egy parkoló autó mellé. Forrás: MTI/Lakatos Péter

A Bors Ivánnal a családfővel készített interjút:

– mondta.

A balesetben a 9 éves Laura sérült meg legsúlyosabbann, a kislányra még több műtét is vár.

A család az 1400 lakosú Karádon él, ahol mindenki ismer mindenkit, és a falu egy emberként próbál segíteni rajtuk. Iván teherautó-sofőrként dolgozott. Andrea, a családanya a postánál kapott állást - írta meg a Bors.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről