A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Izrael budapesti nagykövete: Győzni fogunk!

Gáza, 2023. október 7. Rakétával lövik Izraelt palesztin fegyveresek Gáza városából 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet reggel óta 2500 rakétát lőtt ki Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Eddig 22 halottról és félezer sebesültről tudni, a fegyveresek izraeli túszokat hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Vágólapra másolva!
Izrael állam budapesti nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman az ATV-nek nyilatkozott a szombati támadással kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Izrael állam budapesti nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman az ATV műsorának nyilatkozott a szombati támadással kapcsolatban.

A nagykövet arról beszélt, még ha az ember hozzá is szokott ezekhez a körülményekhez, a ma reggeli terrortámadás a Hamász részéről mégis mindenkit meglepett.

Hadas-Handelsman leszögezte: háborút indítottak Izrael ellen, tömegével lövik a rakétákat az országra, megtámadták a határmenti településeket, és rengeteg ember meghalt, akiknek a többsége civil.

„Már több mint száz halott és ezer sebesült van, embereket raboltak el, és Gázába hurcolták őket" – erősítette meg az eddigi forrásokat.

Rakétával lövik Izraelt palesztin fegyveresek Gáza városából 2023. október 7-én. Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber

– szögezte le a diplomata.

„Annyit mondhatok, hogy bizonyosan lesz vizsgálat azzal kapcsolatban, hogy mit rontottunk el. Jelen pillanatban azonban meg kell védeni magunkat, harcolnunk kell"– fogalmazott Hadas-Handelsman.

A nagykövet felhívta a figyelmet, az izraeli egyhetes ünnepek idején– mint most a sátoros ünnep – sok katonai egység szabadságon van, ez történt most is. „Szombat reggel intéztek ellenünk támadást, amely nem egy egyszerű Sabbat, hanem a sátorok ünnepének utolsó előtti napja. Ilyenkor ünnepeljük a Tóra-olvasás végét, az új kezdetét" – magyarázta a nagykövet.

„Ebben a térségben ébernek kell maradnunk. Küzdünk a Hamásszal, de közben vigyáznunk kell arra, hogy a Hezbollah libanoni terrorcsoport ezt ne használja ki, hogy a támadások ne terjedjenek át a Jordán folyó nyugati partjára, és Iránra is különleges figyelmet kell fordítani. Talán a világ egy nap meg fogja érteni, hogy ezen a világon minden gonosznak a forrása Irán, akár Ukrajnáról, akár Gázáról van szó. De mi ennek véget fogunk vetni" – fejtette ki Yacov Hadas-Handelsman.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!