Hatéves kislány halt meg Csányban, miután rádőlt egy mászóka

Vágólapra másolva!
A csányi óvoda udvarán több gyerek is játszott 2019 szeptemberében. Ekkor az egyik fa mászóka kidőlt és úgy megütött a fején egy hatéves kislányt, hogy a helyszínen meghalt. A mászókáról már évekkel korábban kiderült, hogy balesetveszélyes, de nem tettek semmit.
Vágólapra másolva!

Az óvoda udvarán több fából készült játék, többek között egy mászóka is volt. Erről 2011-ben egy kötelezően előírt felülvizsgálat megállapította, hogy balesetveszélyes. Ebben az esetben a rendelet szerint az üzemeltetőnek, ebben az esetben a polgármesternek ki kellett volna javíttatnia, vagy el kellett volna bontatnia a mászókat, de legalább le kellett volna záratnia.

Mindez azonban elmaradt, két évvel később annyi történt, hogy a polgármester és az óvodavezető tudtával munkások áttették máshova, valamint levették róla a létrát, ami stabilitást adott neki.

Innentől kezdve csak két földbe ásott, kezeletlen fenyőgerenda tartotta a mászókát.

Az óvodában a gyerekek továbbra is játszhattak rajta. 2019-re a tartógerendák föld alatti részei elkorhadtak.

Forrás: Ügyészség.hu

2019. szeptember 26-án délelőtt három óvodás egyszerre mászott fel a 80 kilós mászókára, ami kidőlt.

Ráesett a gyerekeke, ketten könnyebben sérültek meg, egy hatéves kislányt azonban a fején talált el a mászóka, ő a helyszínen meghalt.

Az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a volt polgármestert és a volt óvodavezetőt. Azt javasolják, hogy ha beismerő vallomást tesznek, akkor a bíróság ítélje őket felfüggesztett börtönbüntetésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről