Menczer Tamás: A magyarok szeretnek cselekedni - videó

Menczer Tamás, interjúhoz
Vágólapra másolva!
A közösségem fontosabb, mint én vagyok - írta legújabb videójához Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára hálaadó istentisztelen vett részt a biatorbágyi Szőlőszem Református Óvodáért, amely 100 új férőhelyet teremt, és 610 millió forintos kormányzati forrásból épült.
Vágólapra másolva!

- mondta a Biai Szőlőszem Református Óvoda egyéves fennállását ünneplő hálaadó istentiszteleten Menczer Tamás szombaton Biatorbágyon.

A térség országgyűlési képviselője kifejtette: amikor az embert veszély fenyegeti, kétfajta választ adhat: összehúzza magát, próbál túlélni vagy pedig cselekszik.

ezért a magyar kormány az elmúlt években számos intézkedést hozott, köztük a biztonság megvédését és a közösségek támogatását. Ha nincs biztonság, akkor minden odavan, a közösség pedig fontosabb, mint az egyén, és "közösségben erősebbek is vagyunk, mint egyenként" - mondta. Felidézte azt is, ha nem változtattak volna 2010 után, az elmúlt bő évtizedben 160 ezerrel kevesebb gyermek született volna. Úgy fogalmazott:

ha van gyermek, akkor van jövő és ha van gyermek és vannak erős közösségek, akkor minden nehézségből ki lehet lábalni, méghozzá megerősödve.

Az államtitkár kitért arra is, a gyerekek számára fontosak a mesék, de az is fontos, hogy a mese miről szól.

Ha egy férfi nőnek öltözik és ilyen meseórákat tartanak, akkor az nem mese, hanem horror

- fogalmazott. Hozzátette: a tavaly átadott református óvodában - a koruknak megfelelően - a gyerekeknek úgy fogják a világot bemutatni, hogy valóban értékeket kapjanak, olyan értékeket, amelyek az ő életüket és az ő lelküket, szellemüket gazdagítják és erősítik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!