Rendőrnek adta ki magát egy csaló páros

Vágólapra másolva!
A rendőrök azonosították és elfogták a két férfit, akik internetes hirdetésekkel vertek át több dunántúli lakost, és százezreket csaltak ki tőlük, miközben azt állították magukról, hogy rendőrök, hogy elnyerjék a vevők bizalmát.
Vágólapra másolva!

Egy pápai férfi december 19-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy néhány nappal korábban használt autót keresett az interneten, majd talált egyet, ami megtetszett neki, fel is vette a kapcsolatot a hirdetővel.

Hogy elnyerje a vevő bizalmát, az eladó rendőrnek adta ki magát.

Ezután a megállapodás szerint a vevő 100 ezer forintot utalt át előlegben a hirdető számlájára. A vevő azonban már nem tudta átvenni a kocsit,mert a hirdető elérhetetlenné vált.

2023. december 30-án egy másik vevő tett bejelentést e-mailben hasonló módon elkövetett csalásról.

Forrás: Police.hu

A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, majd január 4-én este elfogták a két szili férfit. Kihallgatták és őrizetbe vették őket, üzletszerűen elkövetett csalás miatt folyik ellenük eljárás. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a páros több dunántúli településen is követett el hasonló bűncselekményeket.

A pápai rendőrök javasolták a két férfi letartóztatását.

Korábban többször is írtunk olyan esetekről, melyben a csalók rendőröknek, banki alkalmazottaknak, vagy más hivatalos személynek kiadva magukat emberek tucatjait tévesztették meg.

Néhány évvel ezelőtt például egy román férfi fosztott ki egy külföldi házaspárt Budapesten, miközben rendőrnek adta ki magát, és átkutatta a pár személyes holmijait, beleértve a pénztárcáját is. Szintén Budapesten, a népligeti aluljáróban két férfi rendőri igazoltatásra hivatkozva állított meg egy járókelőt, majd miközben átvizsgálták az iratait, több százezer forintot találtak nála, amivel futva elmenekültek. Az áldozat ez esetben is egy külföldi férfi volt.

Miskolcon egy férfi rendőri intézkedést színlelve rabolt ki egy férfit saját otthonában, egy zalaegerszegi álrendőr pedig segítséget színlelve fosztott ki egy nyugdíjast.

Forrás: Police.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről