Közel egy éven át üzemeltettek lopott árammal egy pékséget Pécsett

Fotó: Rendőrségiillusztráció
Vágólapra másolva!
Lopás miatt kell felelnie annak a pécsi férfinak, aki 10 hónapon át üzemeltetett egy pékséget úgy, hogy az üzlet fogyasztásmérőjét átalakíttatta, így a szomszédos épületből vezette át az áramot.
Vágólapra másolva!

A férfi egy bérelt helyiségben üzemeltetett egy pékséget Pécsett.  2022 októbere előtt megbízta egy ismerősét azzal, hogy az üzlet fogyasztásmérőjét alakítsa át úgy, hogy lehessen vele szabálytalanul áramhoz jutni.

A férfi ezzel a módszerrel 2022 októbere és 2023 júliusa között lopta az áramot, összesen 11 milliós kárt okozva vele.

A szigetvári ügyészség lopás miatt emelt vádat a férfi ellen. Legsúlyosabb esetben akár öt év börtönt is kaphatott volna, azonban a férfi 

beismerő vallomást tett, és közvetítői eljárás keretében megtérítette az áramszolgáltatónak okozott kárt.

 Az ügyészség ezért pénzbüntetés kiszabását javasolta vele szemben.

Egy salgótarjáni nő egy éven keresztül lopta az áramot albérletében úgy, hogy az áramszolgáltatót egy felszerelt, de használaton kívüli mérőórával tévesztette meg. Összesen 77 ezres kárt okozott ezzel a módszerrel.

Egy Csorna mellett élő férfi családjával együtt éveken át lopta az áramot a szomszéd házból, amely már évek óta lakatlanul állt. A ház egy külső csatlakozójába hosszabbított dugott, és a vezetéket átvezette a saját udvarára, így szerzett áramot a szomszéd lakásból. Közel egymilliós kárt okozott.

Egy Balaton mellett élő férfi pedig apartmanként adta ki lakását, melynek fenntartásához áramot lopott. 
A többszintes házban és a hozzá tartozó melléképületekben több elektronikai berendezés és szauna is volt, amik használatával 4 év alatt 2 millió forintnyi áramot lopott el.

Varsóban pedig néhány hónapja kriptobányász gépekkel lopták az áramot a legfelsőbb bíróság épületéből. Hasonló eset történt az Egyesült Államokban egy massachusettsi középiskolában is.az esetre úgy derült fény, hogy 11 gépet fedeztek fel a középiskola padlóterében, közvetlenül a központi légkondicionáló mellett. Közel három hónap kitartó nyomozás után a rendőrök lecsaptak az elkövetőre.

Éveken át lopott áramot és gázt egy garai nő is, amivel többszázezres kárt okozott a szolgáltatónak. Az esetre úgy derült fény, hogy az egyik garai házban a gázszolgáltató ellenőrzést tartott 2020 májusában, ekkor vették észre, hogy megakasztották a mérőórát, hogy úgy tűnjön, mintha nem lenne fogyasztás a lakásban. A szakemberek azonnal riasztották a rendőröketet. Azok megállapították, hogy hogy a tulajdonos a villanyóra előtti méretlen fővezetékre csatlakozott, és így szerezte az energiát.