Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Cigicsempészbandát buktatott le a NAV - videó

Vágólapra másolva!
Cigicsempészbandára csaptak le a NAV Közép-dunántúli nyomozói. Több mint 90 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le, aminek összértéke meghaladja a 200 millió forintot.
Vágólapra másolva!

Cigicsempészbandára csaptak le a NAV Közép-dunántúli nyomozói a NAV Bevetési Igazgatóság járőreivel közösen. A három férfi épp az illegális árut pakolta, amikor rajtuk ütöttek a pénzügyőrök. 

Az elkövetőknél engedély nélkül tartott fegyvert is találtak a nyomozók.

A bűnbanda tagjai egy Komárom-Esztergom vármegyei település peremén lévő, 3000 négyzetméteres telephelyen tartották a több mint 90.000 doboz zárjegy nélküli cigarettát, és ott csomagolták át a későbbi szállításához. A raktárban és a közelében parkoló kamionokon hozzávetőleg 

harminc raklap fedőáruként szolgáló pénztárgép is volt, amelyek csomagolásának üres hézagjait cigarettásdobozokkal töltötték ki az elkövetők. A raktárból, illetve a pénztárgépek csomagolásából lefoglalt csempészcigaretta összértéke meghaladta a 200 millió forintot.

A helyszínen engedély nélküli, hangtompítóval felszerelt fegyvert és éles lőszereket is találtak a nyomozók. Az egyik elkövető a drótkerítésen átugorva próbált elmenekülni a helyszínről. A három férfit különösen nagy értékben elkövetett pénzmosás bűntette miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, hatmillió forint értékű illegális cigarettát foglaltak le Borsodban, és hőkamerák segítségével fogja el a NAV a drónos cigarettacsempészeket. Rengeteg csempészcigivel bukott le egy moldáv buszos - videó. Februárban negyedmilliárd forintnyi ukrán cigit próbáltak átcsempészni Záhonynál. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről