Kisgyerekeket bántalmazott súlyosan egy érdi bölcsődei nevelő

ököl, kéz, verekedés, erőszak
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy kisfiút fejbe dobott, egy kislány száját és az orrát pedig többször celluxszal leragasztotta egy kisgyermeknevelő a baloldali vezetésű Érdi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó bölcsődében. A bántalmazásokat a szülő szerint a többi nevelő is végignézhette, de nem léptek közbe. Az édesanyát tizenegy nappal később értesítették, az érdi önkormányzat vizsgálatot indított, és elküldte a nevelőt, büntetőeljárás indulhat az ügyben.
Vágólapra másolva!

Egy érdi nő kisfiát bántalmazták egy helyi bölcsődében, majd ezt a bölcsőde több munkatársa is látta, őket azóta sem vonták felelősségre - írta az Index.

Fejbe dobták a kisfiamat egy babzsákkal, amelyben tényleg bab volt.

A kisfiút úgy megdobták, hogy bevérzett a szeme, állítólag jegelték is. Az eset napján azt mondták az anyukának, amikor a nap végén érte ment, hogy minden rendben. 

A szülőt megnyugtatták, hogy amennyiben indokoltnak tartja az iratok elolvasását, azt megteheti, azonban hozzátették, kezelje bizalmasan az ügyet a bölcsőde jó hírnevének megőrzése érdekében. Az édesanya kérte, hogy adják ki számára az esetről készült iratokat, illetve fénykép- és kamerafelvételeket, de ezt szenzitív adatra való hivatkozással megtagadták - olvasható a cikkben. Az anyuka azt is elfogadhatatlannak érzi, hogy az igazgató és a gyermeknevelő nem mondta meg, hogy pontosan mikor történt a bántalmazás, ám később kiderült, hogy 11 napra rá értesítették.

Az intézményvezető tett rendőrségi feljelentést, azonban a nevelő jogviszonyát nem azonnali hatállyal, hanem közös megegyezéssel szüntették meg – erről az anyuka Csőzik László baloldali polgármestertől szerzett tudomást. 

A szülő, akinek gyermekét bántalmazták, kitért arra, hogy először a rendőrség elutasította az iratbetekintés jogát a nyomozás érdekeire való hivatkozással, ám hetekkel később a tanúkihallgatási jegyzőkönyvet megkapta, de nem gyermeke, hanem a kislány bántalmazására vonatkozóan, amelyben az állt, hogy a dadust és több nevelőt is kihallgattak.

Hónapokig nem tettek semmit

Idegileg labilis és nagyon ingadozó hangulatú volt a nevelő, aki az agresszióját a gyermekeken vezette le – hangsúlyozta az édesanya, aki felháborítónak tartja, hogy hónapokig senki nem tett semmit, csak végignézte, ahogy szenvednek a gyermekek. A szülő szerint a nevelők összejátszhattak, és az intézményvezetőnek csak napokkal később mondták el, mi történt a bölcsődében. A nő úgy tudja, a nevelők csak szóbeli figyelmeztetést kaptak.

Az anyuka a városvezető segítségét kérte az ügyben.

Az alpolgármester és a polgármester az ügy kivizsgálásával a jegyzőt bízták meg, és harminc helyett hatvan napig tartott az eset felderítése.

„Minden el lett sikálva, mert félnek, hogy nyilvánosságra kerül az ügy. A bántalmazó kisgyermeknevelőt azért bocsátották el közös megegyezéssel, mert egy esetleges munkaügyi pernek a kimenetele kétséges lenne” – állítja az édesanya.

Az önkormányzat az anyuka állítására, miszerint közös megegyezéssel szüntették meg a nevelő jogviszonyát, azt válaszolta, a tettet elkövető gondozó közalkalmazotti jogviszonyát azonnali hatállyal, november 13-án megszüntették, és többé már nem engedték vissza dolgozni, nem mehetett a gyerekek közelébe.

A portál információi szerint a bejelentés nyomán a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat már megkereste a szülőket, továbbá a rendőrség nyomoz, tanúkat hallgatott meg.

A folyamatban lévő rendőrségi felderítés, büntetőeljárás elvezethet oda, hogy a novemberben elbocsátott gondozót végül törvényileg is eltiltják a gyermekekkel történő foglalkozástól.