Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Illegális fémkereskedőt buktattak le a NAV ellenőrei

Vágólapra másolva!
A NAV pénzügyőrei lebuktattak egy illegális fémkereskedőt Hajdú-Bihar vármegyében, aki az elmúlt három évben legalább 50 tonna fémet adott el haszonnal.
Vágólapra másolva!

Több mint hat tonna fémhulladékot tartott az udvarán az a férfi, akit a NAV pénzügyőrei buktattak le illegális fémkereskedelem miatt. Az ellenőrök aHajdú-Bihar vármegyei Berettyóújfaluban figyeltek fel egy rendezetlen portára, ahol láthatólag 

több ezer kilogramm fémhulladékot tároltak az udvaron. 

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a fémet a férfi felvásárolta, majd anyagi haszon fejében tovább akarta értékesíteni. A 47 éves férfi azt mondta, hogy már évek óta nem adott el a felvásárolt hulladékból. A NAV elektronikus rendszereiből azonban kiderült, hogy az elmúlt három év alatt közel ötvenkétezer kilogramm különféle fémhulladékot adott el.

A járőrök fémkereskedelmi törvénysértés miatt indítottak eljárást, az udvaron tárolt fémhulladékot lefoglalták, az elkövető akár hárommillió forint bírságra számíthat.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, fémhulladék felvásárlása kizárólag fémkereskedelmi engedéllyel végezhető, több tonna illegális fémhulladékot foglalt le a NAV. Hamisított órákkal üzletelő férfit és feketemunkásokat foglalkoztatót is lebuktatott a NAV - videó. Fontos hatósági akció zajlott le: ellenőrizték a legolcsóbb élelmiszereket. Rengeteg csempészcigivel bukott le egy moldáv buszos - videó. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről