A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így bukott le a csaló férfi a benzinkúton - videó

Vágólapra másolva!
Egy férfi úgy használta fel a munkáltatójától kapott üzemanyagkártyát, hogy azzal tankolta tele a céges kocsival magával vitt kannákat, ezzel a trükkel pedig majdnem háromszázezer forint kárt okozott a cégnek. Az esetről felvétel is készült.
Vágólapra másolva!

Egy férfi, aki egy olajipari cég komáromi telephelyén a készletelszámolásokat, a tankautó töltő technológiai felügyeletét látta el, jogosult volt arra, hogy a céges autókat kizárólag munka céljából használja és azokat az autókban lévő üzemanyagkártyával megtankolja. A férfi két autót használhatott, amikhez külön, egyedi kártya tartozott. 

A férfi 2021. február 10. és április 17. között 11 alkalommal használta úgy a két üzemanyagkártyát, hogy több, egyenként 20 literes kannákat helyezett el az autókban, majd azokat jogtalanul használva a komáromi, a tatai és a vértesszőlősi benzinkutakra ment és ahelyett, hogy az autót tankolta volna meg, a kannákat töltötte tele.

 Az üzemanyagot a céges kártyákkal fizette ki, majd a kannákat saját használatra magával vitte. 

Ezzel összesen 279 459 forint kárt okozva a cégnek, ahol dolgozott. Tettéért a Komáromi Járási Ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre elkövetett lopás és jármű önkényes elvétele miatt benyújtott vádiratban végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint a sértett kárának megfizetésére kötelezésre tett indítványt.

Az egyik tankolásról felvétel is készült:

Korábban több üzemanyag-lopásról is írtunk már, 2020 májusában két férfi éppen gázolajat lopott egy kamionból, amikor rájuk találtak a rendőrök. Mint kiderült, az egyikük maga a kamionsofőr volt, aki ellen sikkasztás miatt indult eljárás. 

2020 októberében arról számoltunk be, hogy több mint 2000 litert szivattyúzott ki egy csornai benzinkútról egy férfi, miközben a társai arra vigyáztak, hogy a többi dolgozó ne vegye észre a lopást. Végül összesen négy férfit vádoltak meg a lopással. 

Tavaly arról írtunk, hogy 2020 és 2021 között három férfi rendszeresen lopott egy benzinkútról, mivel észrevették, hogy időnként megszakad a kommunikáció a kútoszlop és az online kassza között. Ezzel több ezer liter üzemanyagot szereztek fizetés nélkül, amivel több mint hárommillió forint kárt okoztak.

Márciusban pedig arról számoltunk be, hogy egy nő több mit fél évig tankolt ingyen, mert rájött, hogyan kapcsolhatja ki az önkiszolgáló tankolóautomatában a számlázást.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!