Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Itt az újabb bizonyíték, hogy Magyar Péter baloldali

Vágólapra másolva!
Érdekes jelent játszódott le Gyöngyösön a minap. A város baloldali polgármesterjelöltjei éppen azzal a Magyar Péterrel fotózkodtak, akinek pártja az utóbbi hetekben elszívta a baloldal szavazóinak nagy részét. A Heves vármegyei városban egyébként különösen éles lesz a választási küzdelem, az évtizedek óta regnáló, immár ex-MSZP-s jelölt ugyanis nem indul a júniusi megméretésen.
Vágólapra másolva!

Szerdán Gyöngyösre érkezett Magyar Péter, hogy beszédet tartson a Fő téren. Az esemény érdekessége, hogy arra a baloldal mindkét polgármesterjelöltje kilátogatott, és egy-egy fotó erejéig együtt pózoltak a Tisza Párt alelnökével. Azzal a Magyar Péterrel, akinek új formációja az elmúlt hetekben a baloldal szavazóinak nagy részét elszívta, bizonyos baloldali pártokat egyenesen a süllyesztő szélére lökve – írta a Magyar Nemzet.

A gyöngyösi választásnak egyébként komoly tétje lesz, mivel a várost négy cikluson keresztül irányító baloldali politikus, Hiesz György nem indul a megméretésen. Hiesz a rendszerváltás előtt a Kommunista Ifjúsági Szövetségnek és a Magyar Szocialista Munkáspártnak is tagja volt, 1989 októberétől 2018-ig az utódpárt Magyar Szocialista Párt politikusa. Az MSZP-vel való szakítása után a baloldali összefogás jelöltje volt helyben.

A Gyurcsány-pártiakat ezúttal Végh Attila vezeti, aki képviselőjelöltjeivel együtt látogatott ki Magyar Péter eseményére. A jelek szerint Gyöngyösön nem olyan nagy probléma, hogy Magyar rendszeresen támadja a Végh Attilát támogató Demokratikus Koalíciót (DK) és a Momentum Mozgalmat is. Jó példa erre az az eset, ami csütörtök este, az MTVA által rendezett EP-választási vita előtt történt. Magyar a vitát megelőző percekben beszédet tartott a rendezvénynek helyet adó Várkert bazár előtt, közben előbb a Momentum egyik molinóját távolíttatta el híveivel, majd a rendőrség beavatkozását kérte, hogy vigyék el rendezvényéről a DK zászlaját lengető Gyurcsány-szimpatizánsokat. 

Szintén a polgármesteri posztért indul a baloldalhoz sorolt Nagy Attila, aki a Változást Akarunk Gyöngyösön Közéleti Egyesület (VAGY) jelöltje. Magyar Péter beszéde után Nagy is közös fotó készített az agresszivitásáról ismert alelnökkel, amelyet a Facebookon azzal a szöveggel jelentetett meg: „Temessük be az árkokat Gyöngyösön is!”

A Fidesz–KDNP és a Városom, Szeretlek Egyesület (VSZE) helyi polgármesterjelöltje Szókovács Péter, aki négy éve vezeti a jótékonysági akcióiról ismert VSZE-t. Szókovács legerősebb üzenete, hogy rendet tenne Gyöngyösön, ugyanis a droghelyzet tarthatatlanná vált, és nagymértékű az elvándorlás.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről