Egyenként töröm el az összes ujjadat, Magyar Péter embere így fenyegetett meg egy újságírót

MagyarPéter
Magyar Péter ismét menekült a kérdések elől
Fotó: Origo
Vágólapra másolva!
Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében, egyesével töröm el minden ujjad - ezt az üzenetet küldte meg Radnai Márk 2015-ben Koltai Tamás színikritikusnak.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet arról írt, hogy az amerikai nagykövetséggel szoros kapcsolatot ápoló Jobbik vezetése beállt Magyar Péter mögé. A Magyar Jelen szerint a “Jobbik infrastruktúrája segíti Magyar Péter kampányát, amiben kulcsszerepet tölt be a korábbi jobbikos kommunikációs vezető, a rendszerváltás előtt már jó amerikai kapcsolatokkal rendelkező Radnai László és fia, Radnai Márk is”.

Radnai László, RadnaiLászló, 	
2014. 12. 18
Radnai László ismert a magyar alvilág köreiben 
Fotó: Teknős Miklós

Radnai Márk neve nem ismeretlen a médiafogyasztók számára, ugyanis 2015-ben stílszerűen egy amolyan magyarpéteres kirohanással hívta fel magára a figyelmet.

Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád "kàrtékony csótány". Szerinted miért? Ha még egyszed meglátlak bármelyik elôadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!"

- idézte Radnai Márk üzenetét a Tűzfalcsoport amelyet Koltai Tamás színikritikusnak küldött el. 

A blog szerint Koltai állítólag többször leszólta már Radnai munkáját, sőt azt állította, hogy Radnai nem tud rendezni az Index akkori beszámolója szerint. A rendező erre olyan mérges lett, hogy megfenyegette Koltait, soha többet ne merjen beülni az ő előadására, mert eltöri az ujját. Aztán állítólag bocsánatot kért, de szerinte jogos, hogy mérges lett, mert milyen dolog ilyet mondani róla, meg a háta mögött is, meg minden.

A kritikus a fenyegetőzésre annyit reagált Facebook-oldalán, „amilyen a stílus, olyan az ember.”

Radnai Márk, RadnaiMárk
Radnai Márk 
Fotó: Egyfelvonás (Forrás: Facebook)

Az Átrium Film-Színház erre válaszul a cikk szerint levette Radnai Closer című darabját a műsoráról:

Radnai Márk rendező olyan stílusú üzenetet küldött Koltai Tamás kritikusnak, amely minden színházetikai, és alapvető emberi normát megsért. A szólás szabadsághoz való jog színházunk egyik legfőbb alapelve. Ebbe természetesen éppúgy beletartozik egy kritikus vagy néző negatív véleménynyilvánítása mint az erre adott dühös alkotói reakció, de a fizikai fenyegetőzés minden formája számunkra elfogadhatatlan. Ezért addig amíg Radnai Márk nyilvánosan bocsánatot nem kér Koltai Tamástól, az Átrium Film-Színházban semmiféle előadása nem szerepelhet.”

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!