A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fertőtlenítőt adtak egy nőnek sóoldat helyett a szigetvári kórházban

Vágólapra másolva!
Egy nőgyógyász és két műtősegédje egy operációra készültek, mikor a két segéd rossz fertőtlenítőt hozott ki a raktárból, amit a műtőasztal közelében raktak le, majd megfeledkeztek róla, hogy összecserélték az üvegeket. Másnap a műtét közben, amikor az orvos fertőtlenítőt használt, észrevette, hogy rossz vegyszert használ, de ennek ellenére senkinek nem jelezte a tévedését, ehelyett megpróbálta eltitkolni azt, azonban betege másnap meghalt a súlyos hiba miatt.
Vágólapra másolva!

2020 májusában két műtőssegéd egy nőgyógyászati, laparoszkópiás operáció miatt a műtő fertőtlenítéséhez egy eredetileg fitológiás sóoldatot tartalmazó, felcímkézett üvegben hozta ki fertőtlenítőszert raktárból.

Ezután az üvegeket a műtő előterében lévő asztalara rakták, amin a műtéthez szükséges eszközök is voltak. Majd mindketten megfeledkeztek a raktárból kihozott fertőtlenítőről. 

Másnap a műtét során az orvosnak és a két segédnek szüksége volt fiziológiás sóoldatra, azonban ahelyett az asztalon lévő fertőtlenítőszert használták fel, tévedésből. 

Akkor vették észre, hogy hibáztak, mikor a műtét végén az egyik műtősegédnek eszébe jutott, hogy a két üveget felcserélték. Mindezt jelezték a műtőorvosnak, aki ahelyett, hogy jelezte volna az osztályvezető főorvosnak, illetve ahelyett, hogy újra megműtötte volna a nőt, elhallgatta a hibát. 

A megműtött beteg másnap rosszul lett és meg kellett műteni, azonban a szakorvos ekkor sem jelezte a műtétek végző orvosnak, hogy az előző napi műtét során fertőtlenítőszert használtak sóoldat helyett. A súlyos hiba miatt a nő meghalt.

A bíróság a két műtősegédet és az orvost is, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt bűnösnek találta. A bíróság az egyik műtősegédet kettő év, míg a másikat nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte. A műtétet végző orvosra másfél év fogházbüntetést szabtak ki. Emellett a súlyosabb büntetésre ítélt segédet és a szakorvost két évre eltiltották a foglalkozásuktól. 

orvos, illusztráció
Képünk illusztráció!
Fotó: Pixabay

Korábban megírtuk, hogy Pécsett egy csaló férfi nőgyógyásznak adta ki magát, aki kétszer is megvizsgált egy nőt. A második alkalommal, a saját lakásán tette mindezt, és egy vibrátort használt hozzá, amit egy új orvosi eszközként írt le. Szinte hihetetlen, de a nőnek nem tűnt fel, hogy átverik, olyannyira nem, hogy a férfit a barátnőjének is ajánlotta. Ugyanez a férfi korábban ügyvédnek adta ki magát, és 12 millió forintot csalt ki egy férfitól. Mindez persze semmi ahhoz a férfihoz képest, aki egy csalás utána nem került börtönbe, pártfogója pedig egy kórházba küldte dolgozni. No nem orvosnak, őt azonban ez cseppet sem zavarta. Sőt, három évig dolgozott ott, mint osztályvezető. Később pedig eladta a nyugati pályaudvar egy részét. Öt egészen elképesztő történetet mutatunk be. Bár elsőre mind hihetetlen tűnhet, de sajnos mind megtörtént. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!