Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A németek egyértelműen kötelező sorkatonaságot akarnak, a nőket is besoroznák

Vágólapra másolva!
A németek egyértelműen kötelező sorkatonaságot akarnak. Ezt mondja a védelmi miniszter, ezt mondja Söder bajor miniszterelnök, aki azt mondta szó szerint, hogy egy mesterterv kell a kötelező sorkatonaság visszaállítására. Írásban is lefektették ezt, mert volt egy állásfoglalás, amit alá is írtak - mondta Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Vágólapra másolva!

Így igaz, és Manfred Weber német politikus, az Európai Néppárt vezetője pedig már európai dimenzióban akar kötelező sorkatonaságot, ott van feketén-fehéren, és más német politikusok, tartományi miniszterelnökök, pártokon átívelően mondják azt, hogy a kötelező sorkatonaságot a nőkre is ki kell terjeszteni, mert ez így igazságos -mondta.

Hangsúlyozta: tehát a helyzet rendkívül súlyos, és még amit a gondolat lezárásaként engedjen meg, mert nagyon fontosnak gondolom, visszatérve oda, hogy már csak két hét van a választásig, hogy Magyarország védelme, a mi békénk védelme, az nem egy lezárt folyamat. 

Az fontos, hogy mindenki pontosan értse és lássa, mert hogy mondhatnák azt az emberek, hogy itt van Orbán Viktor, itt van a kormány, itt van a Fidesz-KDNP, elmondták, hogy nem akarnak háborút, készen vagyunk. De nem erről van szó - jelentette ki.

 A védelmünket, a békénket folyamatosan meg kell védeni a miniszterelnöknek tárgyalásról tárgyalásra, megbeszélésről megbeszélésre meg kell védenie Magyarország békét és a békepárti pozíciót, és ez csak akkor megy, hogyha a magyar emberek június 9-én világos igent mondanak a békére, és odaállnak Orbán Viktor mellé - zárta Menczer Tamás.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről