Óriási razziát tartott a budapesti rendőrség - videó

Vágólapra másolva!
Razziát tartott a rendőrség szombat éjszaka Budapesten a Belvárosban, Erzsébetvárosban és Terézvárosban.
Vágólapra másolva!

A bűnügyi-rendészeti ellenőrzés során 743 embert igazoltattak, és 25 személyt elfogtak, vagy előállítottak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából kiderül, hogy

a 25 ember közül hárman körözés alatt álltak, további hármat kábítószer birtoklása, kettőt garázdaság, kettőt önbíráskodás, egyet pedig lopás elkövetése miatt állítottak elő.

 Ezenkívül megtaláltak hét, gyermekvédelmi intézetből elszökött fiatalt is.

Az alkoholszonda jelzése alapján három sofőrt mintavételre állítottak elő, két ember ellen eljárást indítottak.

A razzia során a rendőrség ellenőrzött 118 taxist is: engedély nélküli személyszállítás, nem megfelelő tarifahasználat, illetve drosztengedély hiánya miatt három kocsinak vették el a rendszámát és a forgalmiját, további hat taxisofőr ellen egyéb szabálytalanság miatt indult eljárás.

Egy a Hősök terén szerveződő illegális gyorsulási versenyt is megakadályoztak a rendőrök.

Az egyik szórakozóhelyen szabálytalanságok miatt a katasztrófavédelem indított eljárást. Hangsúlyozták, a rendőrök a főváros V., VI., VII. kerületében folyamatosan, de különösen csütörtök, péntek és szombat éjszakánként megemelt létszámmal vannak jelen. Ezenkívül a társhatóságokkal együttműködve minden hónapban bűnügyi-rendészeti ellenőrzést hajtanak végre a Belváros, Erzsébetváros és Terézváros biztonságáért - írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!