Részeg rolleres gázolt el egy gyalogost Nádudvaron

Vágólapra másolva!
Egy nádudvari férfi az éjjel részegen, az elektromos rollerével tartott haza, amikor nem vett észre egy gyalogost. Hátulról elütötte, a gyalogosnak súlyos sérülései lettek.
Vágólapra másolva!

A férfi 2022 júliusában, az egyik éjjel, Nádudvar egyik utcájában hajtott az egyik elektromos rollerével úgy, hogy részeg volt. 

Emiatt későn vette észre az előtte gyalogoló férfit, és 30 km/h sebességgel elgázolta hátulról. 

A balesetben a gyalogosnak súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek. 

 

Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas vezetés miatt emelt vádat a tettét beismerő férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől. 

Ausztráliában egy 13 éves kislány halt meg, miután az elektromos rollerével karambolozott egy autóval. A baleset után életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét. Az autó sofőrje nem sérült meg. 

Egy 12 éves fiú meghalt amikor egy elektromos rollerrel az iskolába menet összeütközött egy gyalogossal és egy busz kerekei alá esett Angliában. A fiú a járdán közlekedett, de egy buszról éppen leszálló férfinek ütközött, majd az úttestre zuhant a jármű alá, ami végül áthajtott a magatehetetlen fiatal fiún. A buszsofőr, aki körülbelül 12 kilométer/órás sebességgel haladt a baleset idején, nem hibáztatható. Az egyik utas, amint észlelte az eseményeket rákiáltott a buszsofőrre, hogy álljon meg, de akkor már késő volt. 

A tragikus körülmények között meghalt fiú hivatalosan nem is tudott volna elektromos rollert kölcsönözni, mivel csak 12 éves volt a 18 helyett, továbbá nem rendelkezett a megfelelő vezetői engedéllyel sem. Mustafa az apja telefonján engedélyezte a szükséges applikáció használatát és a saját bankkártyáját rendelte hozzá, hogy fizetni tudjon a roller használatáért. 

Egy új tanulmány szerint az e-rolleres balesetek többsége, amelyekben valaki kórházi kezelésre szorul, nem szerepel a hivatalos közúti baleseti adatokban. Ugyanis, ha egy e-rolleres nem részese például rendőri intézkedéssel járó, komoly közlekedési balesetnek, akkor nem kerül bele semmilyen statisztikába, így nem is emeli a balesetek számát. Így nagy a veszélye annak, hogy ennek a közlekedési eszköznek a veszélyeit messze alábecsülik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről