Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Soros György teljesen átvette az irányítást Magyar Péter pártjában

Magyar Péter, Soros György, MagyarPéter, SorosGyörgy, montázs
Fotó: AFP/Attila Kisbenedek, Fabrice Coffrini
Vágólapra másolva!
Nyíltan hűséget esküdött Soros Györgynek Magyar Péter az egyik baloldali propagandablognak adott interjújában. Az agresszív exférj hízelgett az amerikai tőzsdespekulánsnak. Az elmúlt hetekben kiderült, hogy Magyar több jelöltje is a Soros-hálózatnak dolgozott. Ugyanakkor a baloldali politikus több másik jelöltjénél - akiknél nincs ilyen közvetlen kapcsolat - is az az érzésünk támadhat: pont olyan a világlátásuk, mintha Sorosék választották volna őket. Úgy tűnik, Soros irányít mindent a Tisza Pártban.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter először azt vallotta be, hogy ő alapvetően liberális, később már azt is, hogy gyerekként Demszky Gáborért rajongott. Az újabb vallomásra sem kellett sokat várni: Soros üzenőfüzetének, a Telex nevű propagandablognak például Soros iránti rajongásáról beszélt. Mindez világosan mutatja, hogy mára az amerikai tőzsdespekuláns irányít mindent a Tisza Pártban. 

Magyar Péter az egekig magasztalta Soros Gyuri bácsit 

- mondja közösségi oldalára feltöltött videójában Apáti Bence.

"Ennek a Sorosnak van hálózata, Soros tesz jót is és rosszat is. Ők azt mondják, hogy egyébként jobbá akarják tenni a világot. És én emlékszem gyerekként, amikor volt az iskolatej és iskolakakaó-program a kilencvenes évek elején, Soros Györgyhöz volt köthető, ő finanszírozta ezt. Tehát az egy ilyen jóléti, ilyen jogszolgálati, ilyen irgalmas szolidáris működés volt" - mondja Magyar a videórészletben.

Iskolatej. Iskolatej. Mondjuk azon, hogy Magyar ilyen szépeket mond Sorosról, én nem lepődtem meg, hiszen Péter azt is beismerte, hogy liberális, és hogy Demszky-plakátok voltak az ágya mellett 10 évesen 

- mondja Apáti Bence.

Az EP-listájáról nem is beszélve. Telis-tele van Soros Györgyhöz köthető emberekkel, akik a globalista és liberális világnézetet vallják. Egytől egyig eddig olyan szervezeteknél dolgoztak, amelyek évente több százezer dollárt kaptak Gyuri bácsiéktól. Artemisszió Alapítvány, Davosi Világgazdasági Fórum, reggelig lehetne sorolni

- hívta fel a figyelmet Apáti.

Nézzük csak meg a tüntetéseit, kikkel áll egy színpadon Péter. Országos közös akarat, Igazgyöngy Alapítvány, ezek mind-mind olyan szervezetek, amelyek a Soros-hálózathoz köthetőek. Az Igazgyöngy Alapítvány például több mint 24 éve partnere Gyuri bácsinak. Az évek alatt pedig összesen több mint 100 ezer dollárt kaptak tőlük. Magyar Péter le sem tagadhatja, hogy ha hatalmat kapna, pontosan tudjuk, hogy kinek az érdekeit képviselné. Egy biztos, nem a magyarokét!

- áll a Patrióta nagyon tanulságos videójában.

Szinte csak Soros hívei vannak a listán

Magyar Péter pártjának több európai parlamenti jelöltjénél rendkívül szembetűnő, hogy Soros György nézeteinek megfelelő elveket vallanak. A Tisza több tagjáról konkrétan bebizonyosodott, hogy közvetlenül kötődik a milliárdos spekulánshoz, másoknál pedig jól tetten érhető, hogy osztják háborúpárti, migrációpárti, liberális, globalista nézeteit.

Kollár Kinga, aki 2021 óta Luxemburgban, az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Ügyekért Felelős Főigazgatóságán dolgozik, például a magyarokat „agymosottnak” nevezte, magát pedig nyíltan globalistának és liberálisnak vallotta, éppen, mint Soros György. Az internet nem felejt, posztja itt olvasható:

 

Hozzá hasonlóan sok évig Brüsszelnek dolgozott a magyar rezsicsökkentés ellen kirohanást intéző Gerzsenyi Gabriella. A közösségi médiában elérhető bejegyzései alapján szivárványos felsőben fotózkodott, migrációpárti és hisz a multikultiban.

Az egyik 2022-es Facebook-bejegyzésében nem tartotta veszélyesnek a bevándorlást, és baloldalinak is nevezte magát. 

A bejegyzésben valamiért a határon kívüliek kapcsán neki is az „agymosott” jelző jutott eszébe: „Brüsszel sokszínű város, sok ott a bevándorló, de soha nem éreztem veszélyesebbnek, mint a számos nagyváros bármelyikét, ahol életem során megadatott megfordulnom. Aki Brüsszelben dolgozik, az nem feltétlenül baloldali és/vagy ultraliberális, és/vagy agymosott. Aki határontúli származású, az nem feltétlenül jobboldali és/vagy ultrakonzervatív, és/vagy agymosott.” 

 

És a sornak még nincs vége. Mellettük Bujdosó Andrea is Soros György elveit vallja. 

Ő annyira woke, hogy a LinkedIn-profiljánál kiírta, hogy milyen névmáson szólítsák. 

Emellett támogatja az LMBTQ-lobbit, ráadásul az ő esetében formális kapcsolat is fellelhető a milliárdos spekuláns hálózatához: mentori tevékenységet végzett a Soroshoz köthető Egyenlítő Alapítványban.

Némi akcentussal beszél magyarul

Weisz Viktor Magyar Péterék európai parlamenti listáján a 9. helyen szerepel.

Weisz jelenleg a Soroshoz köthető davosi Világgazdasági Fórumnál dolgozik, és némi akcentussal beszél magyarul.

Magyar Péter jelöltje a bevándorlási válság egyik legintenzívebb időszakában, 2016 és 2018 között az Artemisszió Alapítványnál dolgozott, ahol migránsok mentorálásában vett részt. Erről következőképpen írt a LinkedIn-profilján: „Az Artemisszió Alapítvány ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) együttműködésben megvalósult projektjében

lehetőségem nyílt arra, hogy mentorként és támogatóként segíthessem Zia Qasemit, egy afgán menekültet, aki Magyarországon akart beilleszkedni.”

Valamilyen oknál fogva azonban a fenti, a Mandiner által korábban, az oldal előző időállapotában lementett részlet már nem szerepel Weisz nyilvános LinkedIn-életrajzában, ahol 2016 után mostanra hirtelen 2019 következik.

Magyar Péteréknek jó okuk lehet a titkolózásra. Weisz korábbi munkahelye, a migránsok segítésében aktív Artemisszió Alapítvány Soros György fizetési listáján is szerepel: az Open Society Foundations (OSF) 2016-ban 109 499 dollárt (több mint 40 millió forintot) adott az alapítványnak. Sőt, az Artemisszió támogatói és partnerei között megtalálható a Soros-hálózat által szintén pénzelt Közélet Iskolája, valamint olyan migránssegítő szervezetek, mint a Refugees Welcome és az European Programme for Integration and Migration (EPIM). A Refugees Welcome olasz szervezete már szintén többször kapott támogatást Soros György alapítványától, az Open Society Foundationstől.

A Soros-kapcsolatok azért is lényegesek a választás szempontjából, mert az üzletember évek óta az orosz–ukrán háború folytatása mellett teszi le a garast.

Szintén figyelemre méltó, hogy a „Talpra Magyarok” honlapjára feltöltött életrajza szerint Weisz Viktor 2016-ban – tehát az Artemissziónál végzett munkája előtt – részt vett az Európai Parlament bevándorlás és migráció témájában megrendezett versenyén, melyen – szóvivőként szerepelve – díjat is kapott. Erre így emlékezett vissza a bemutatkozó videójában: „fiatalabb koromban nekem volt alkalmam felszólalni az Európai Parlamentben. Én aznap eldöntöttem, elhatároztam, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni.” A migránssegítő szervezet, az Artemisszió Alapítvány munkatársa volt. Az ezt bizonyító rész valamiért nemrégiben eltűnt a LinkedIn-bemutatkozásából.

Érdekesség, hogy Weisz minden szerénységet mellőz a LinkedIn-oldalán olvasható bemutatkozásában, gyakorlatilag „szuperhősnek” nevezi saját magát:

A Világgazdasági Fórum globális alakítójának lenni olyan, mint valós problémákkal foglalkozó szuperhősnek lenni.

Fiatal, 20 és 30 év közötti szakemberek vagyunk, akik kivételes vezetői potenciálról és elkötelezettségükről tettek tanúbizonyságot, hogy pozitív hatást gyakoroljanak közösségeinkre. A világ minden sarkából érkezünk, és sokféle hátteret és iparágat képviselünk.”

Soros György legfőbb híve is az agresszív Magyart támogatja

Visszatérő jelenség a nemzetközi baloldal különböző szereplői részéről, hogy egész karriert építettek fel arra, hogy éles, a valóságtól és a tényszerűségektől egyébként teljesen elrugaszkodó bírálatokkal, koholt vádakkal támadják a konzervatív kormányokat, ha a nyílt társadalom fundamentumain felépített Soros-birodalom érdekei azt kívánják meg. Hazánk viszonylatában ennek a lejárató stratégiának az egyik vezető szereplője az amerikai spekulánshoz ezer szállal kötődő Kim Lane Scheppele, akinek visszatérően becsmérlő, elfogult tevékenysége kizárólagos célja a sorosista kánon tanait visszautasító, nemzeti, keresztény értékek mentén szerveződő nemzetállamok, illetve azok kormányainak nyilvános befeketítése és hiteltelenítése -  írta korábban a tuzfalcsoport.blogstar.hu.

Mindemellett azt is érdemes megemlíteni, hogy 2022 februárjában az alkotmányjogász közvetlenül is részt vett a baloldali összefogás választási kampányában, amikor a CEU Demokrácia Intézet és a Review of Democracy kerekasztal-beszélgetésén Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett fejtette ki az ellenzéki narratívába illeszkedő, ám az alkotmányjogi princípiumokkal és alapelvekkel teljesen összeegyeztethetetlen nézeteit az alkotmányosság jövőjéről Magyarországon.

Kim Lane Scheppele ezer szállal kötődik Soros Györgyhöz.

A portál szerint az a tény, hogy egy új szereplő tűnt fel, minden jel szerint nem kerülte el a Nyílt Társadalom hálózatához köthető személyek figyelmét és ez a X közösségi médiafelületén is precíz módon nyomon követhető. Figyelemmel kíséri Magyar politikai ámokfutását Benjamin Novák, aki miatt a 444 azért kényszerült magyarázkodni, mert a Soros-blog úgy csinált, mintha az egyik munkatársuk által írt lejárató anyagot az amerikai napilap, a New York Times írta volna. Kim Lane Scheppele feltűnése azonban új szintet jelent. Bár Scheppele osztja a Magyarral kapcsolatos kétségeket, nevezetesen, hogy a magyar ellenzékre is veszélyes lehet, alapvetően reménykedve tekint rá. Sőt az X-en, bár elég passzív jelenleg Magyar Péter profilja, de követői közé is csatlakozott.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről