Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A béke a legnagyobb kincsünk

SzalayBobrovniczky Kristóf
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A béke a legnagyobb kincsünk, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megőrizzük - jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Demecserben, ahol átadta a település új kézilabdacsarnokát.
Vágólapra másolva!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az 1,5 milliárd forintból, a kormány támogatásával felépített sportcsarnok avatásán elmondta, az a béke, ami lehetővé tette a "példátlan fejlődést Demecserben és Felső-Szabolcs térségében", most veszélyben van.

Kifejtette, a béke kérdése az európai parlamenti és az önkormányzati voksolás legfontosabb témájává vált nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában, jelenleg ez foglalkoztatja a legjobban az embereket.

"Engedünk-e azoknak a nyugat-európai vezető politikusoknak, akik valamilyen okból kardcsörtető nyelvezettel a háború irányába tolják a nagy nemzetközi szervezeteket és az országaikat is, (...) vagy képesek vagyunk az emberek hangjára hallgatva (...) a békére helyezni a hangsúlyt Európa többi országában is" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, ez a hang hallatszani fog, és a béke fontosságáról szóló üzenetet juttat el az európai politikusoknak.

A demecseri és a térségi beruházást méltatva a honvédelmi miniszter azt mondta, a sport építi az egyént, fejleszti a közösséget és segít a békét is megőrizni.    

Seszták Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, jelentősége van a kormány számára, hogy a demecserihez hasonló sportlétesítményeket építsen, mert ezek a csarnokok amellett, hogy segítenek az egészségesebb életmód népszerűsítésében, közösségi térként is funkcionálnak.

Az eseményen köszöntőt mondott Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár és Rátkai Sándor, a település független polgármestere.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről