Kontár villanyszerelő miatt halt meg egy nő Nógrád vármegyében

rendőrség
A kép illusztráció.
Fotó: Pixabay
Vágólapra másolva!
A férfit villanyszerelési munkákra kérte meg egy nőismerőse. El is vállalta, annak ellenére, hogy sosem tanulta, nem is értett hozzá. A szakszerűtlenül végzett javítások miatt a nőt pár napon belül áramütés érte, és meghalt.
Vágólapra másolva!

A 48 éves férfit 2022 januárjában megkérte ismerőse, hogy végezze el a lakásában a villanyszerelői munkákat. A férfi annak ellenére elvállalta a munkát, hogy nem rendelkezett képzettséggel.

A fürdőszoában lévő 

bojleren szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett, majd amikor ismerőse közölte vele, hogy „csíp a víz”, a férfi a bojler földelését kiiktatta.

A szakszerűtlen munkát követően az elektromos hálózatot sem ellenőrizte.

Pár nap múlva az elektromos rendszerben fennálló feszültség a fém hálózatra - többek között a fürdőszobában lévő szaniterekre is - átterjedt, ami miatt 

a 44 éves nőt áramütés érte, amibe azonnal belehalt.

A büntetlen előéletű, tettét beismerő és megbánó férfi ellen az ügyészség 

halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat, és próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását javasolta,

emellett azt, hogy a bíróság tiltsa el a villanyszerelői munkáktól, és kötelezze a közel milliós bűnügyi költség megfizetésére.

Az ügyben a balassagyarmati bíróság dönt.

Szintén egy szakszerűtlen munkát végző villanyszerelő miatt halt meg egy 10 éves kislány Hajmáskéren. Mivel szerelés nem jelölték megfelelő színnel a különböző vezetékek töltéseit, visszakötés során összekeverték azokat. Emiatt a ház fűtésrendszere és a gázvezeték hálózata feszültség alá került.

Pár nappal a szerelés után az ott élő 10 éves kislány fürdés közben az öntöttvas radiátorra akasztott fémpolchoz ért, amitől halálos áramütést szenvedett.

Az anya és a helyszínre érkező mentősök is próbálták újraéleszteni, de hiába, a lány életét már nem lehetett megmenteni.

Szintén Veszprém vármegyében talált rá a fürdőkádban egy anya halott gyerekére, mint kiderült, a kisfiút megütötte az áram, ennek oka pedig az volt, hogy korábban a villanyszerelők szakszerűtlen munkát végeztek a lakásban.

Hasonlóképpen járt egy Pest vármegyei kislány 2017-ben, az ő haláláért pedig bátyja és egy másik villanyszerelő volt felelős, akik szabálytalan munkát végeztek a fürdőszobában. Így amikor a kislány fürödni akart, és vizet engedett a vasból készült fürdőkádba, halálos áramütést szenvedett.

Áramütés miatt halt meg egy hajléktalan férfi is Szombathelyen egy társasház közelében, miután melegedőnek használta a trafót.

 

Forrás: Ügyészség

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről