A Momentum be se ment a Parlamentbe

Választások2024, Választások2024eredményváró, önkormányzati választás, európai parlamenti, választás, szavazás, Budapest, 2024.06.09., eredményváró rendezvény, Választások2024eredményváró, Momentum Mozgalom, MomentumMozgalom, Donáth Anna, DonáthAnna
Donáth Anna, a Momentum elnöke
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A csúfosan megbukott Momentum nevezetű alakulat egyetlen képviselője sem szólalt fel napirend előtt.
Vágólapra másolva!

Magyarország kiállt a béke mellett, mindkét választást megnyertük - mondta Zsigmond Barna Pál Barkóczi Balázs (Gyurcsány-párt) felszólalására. Az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, hogy Európa-szerte jobboldali előretörés történt. Emlékeztetett arra is, hogy a baloldali jóslatok ellenére a kormány nem bukott meg, hanem megerősödött. 

Olyan erők győztek több országban, amelyek a szuverén nemzetállamok közösségére építene szemben az Európai Egyesült Államokkal. 

Demokratikus a magyar választási rendszer

Sem az önkormányzati, sem az európai parlamenti voksoláson nem vettek részt még olyan sokan, mint június 9-én - mondta Répássy Róbert Dúró Dóra (Mi Hazánk) felszólalására. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, a vasárnapi voksolás bizonyította, hogy a magyar választási rendszer teljes mértékben demokratikus és törvényes.

 Mindnyájan büszkék lehetünk a vasárnapi eredményre. 

A Momentum egyetlen képviselője sem szólalt fel napirend előtt és ahogy arról beszámoltunk, a csúfos vereség után hétfőn lemondott Donáth Anna. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről