Pokoli tűz: több száz négyzetméteres épület lángol Ajakon

Vágólapra másolva!
Négy helyről is riadóztatták a tűzoltókat, ma reggel egy hatalmas ajaki épülethez, ami teljes terjedelmében ég. Az épület körüli utcákat lezárták.
Vágólapra másolva!

Ma reggel fél nyolckor riadoztatták, a kisvárdai, a baktalórántházi és a cigándi hivatásos tűzoltóit Ajakra, ahol teljes terjedelmében ég egy több száz négyzetméteres műszaki vizsga-állomás a Vasút utcában. Az épületben több autó is volt, egy járművet már kivontattak az egységek. 

A tűzoltók négy vízsugárral próbálják megfékezni a lángokat. 

A Vasút utcán teljesen lezárták a forgalom elől, amíg az oltás tart.- számolt be a hírről, a Metropol

tűzoltó, robbanás, nagytűz, tűzoltás
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtökön egy lakóház gyulladt ki Kiskunfélegyházán, a Pintér dűlő közelében. Az épület teljes terjedelmében égett, de a hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat, az egységek az épületből egy korábban felrobbant gázpalackot is eltávolítottak. 

Nemrégiben pedig holttestet találtak a tűzoltók egy kigyulladt házban Boconádon. Június 10-én hajnali négykor kigyulladt egy családi ház a Heves vármegyei Boconádon a Balázshalmi utcában. A tűzoltók egy nyolcvan négyzetméteres földszintes házhoz érkeztek ki, amelynek a tetőszerkezete és több helyisége is égett. A lángokat egy óra alatt eloltották - tudatta a Katasztrófavédelem. A tűzoltók az épület átvizsgálásakor egy középkorú férfi holttestét és egy elpusztult kutyát találtak. Ezután a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indított.

Június 4-én pedig  tűz ütött ki Körmenden, a IV. Béla király utca egyik épületében, a piacon ma délelőtt. A tűzoltókat 9:30 körül riasztották – számolt be róla a Vas Vármegyei Hírportál. A lángok az egyik szélső épületben csaptak fel, majd a szél miatt a szomszédos épületekre is átterjedtek. A helyszínre Körmend, Szentgotthárd, Szombathely, Sárvár, Zalaegerszeg tűzoltói érkeztek ki, illetve a Katasztrófavédelem műveleti szolgálata is. A tűz oltása 10 órakor még tartott. A tűz hét üzletet is érintett, de szerencsére senki sem sérült meg. A tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az egyik épületből, ezt a lángok nem érintették. 

Szintén június 4-én tűz ütött ki a szolnoki vármegyeházán. Németh Ádám elmondta, hogy jelenleg átszellőztetik a Kossuth Lajos úti épületet és kiszivattyúzzák az oltóvizet a pincéből a tűzoltók. Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indul - tette hozzá. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyiségben nyolc négyzetméteren papírok égtek. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről