Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Újabb Antifa-támadót adtak ki Magyarországnak – videó

Vágólapra másolva!
Egy Antifa-banda tavaly februárban pár nap alatt összesen 8 embert támadott meg Budapesten. Maszkban támadtak rá az áldozataikra, akiket viperával és kalapáccsal ütöttek. A támadások után a rendőrök három embert elfogtak, 14 támadó ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Közülük eddig hármat fogtak el, az egyiküket most kiadták a német hatóságok.
Vágólapra másolva!

A 23 éves német állampolgárságú férfit európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el tavaly decemberben Berlinben. A rendőrök június 28-án, az osztrák-magyar határon vették át. Budapestre vitték, ahol életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés kísérlete miatt kihallgatták. A férfi nem tett vallomást, a rendőrök javasolták a letartóztatását. 

Ahogy korábban megírtuk, tavaly februárban egy, akár 15 fős banda pár nap alatt összesen 8 embert támadott meg Budapesten. 

Hirtelen, hátulról rontottak rá az áldozataikra, majd maszkban, viperával és kalapáccsal ütötték őket, és elmenekültek. Mint kiderült, a támadók a ruhájuk miatt támadtak rá az emberekre. Úgy gondolták, hogy jobboldali nézetűek, és a kitörés napjára jöttek Budapestre. 

Először február 9-én egy 7-8 fős csapat támadt rá 3 lengyel turistára a Fővám téren. Közülük ketten súlyosan megsérültek. Másnap Gazdagréten vert meg egy 8 fős banda egy férfit, aki éppen munkába tartott. Hátulról rontottak rá, viperákkal ütötték és gázspray-vel is lefújták. Ugyanezen a napon, az 5. kerületi Bank utcában egy magyar pár tartott hazafelé egy koncertről, amikor öten rájuk támadtak. A férfi súlyosan megsérült. Valamivel később, az 1. kerületben egy német párt támadtak meg. Az egyiküket három év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság az előkészítő ülésen. 

A csoport legismertebb tagja Ilaria Salis, aki elfogása után sokszor hallatott magáról. A szélsőbaloldali aktivista több nyílt levelet is írt a börtönből, amelyekben folytatta a hergelést. Az egyik első, nagy nyilvánosságot kapott ügy az volt, amikor a fogva tartása körülményeiről panaszkodott, de gyorsan kiderült, hogy hazudott.

Ilaria Salis 
Fotó: Magyar Nemzet/ Kurucz Árpád

Korábban megírtuk, hogy a Robert Fico elleni merénylet kapcsán ismét előtérbe kerültek az úgynevezett Antifák, akik előszeretettel támadnak azon politikusokra, akiknek a nézetei nem egyeznek velük. A radikális baloldali-terrorista Antifa-mozgalom több terroristája ártatlan magyar járókelőket vert össze Budapesten. Soros György is előszeretettel támogatja a szélsőbaloldali terroristákat.

"Nincs az az ideológia, amely indokolná az "embervadászatot", amelyet az Antifa-aktivisták folytattak egy évvel ezelőtt Budapest utcáin" - ezt Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára jelentette ki februárban, az egyik fővárosi sajtótájékoztatóján.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről