Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

További bankok jelentették be: kártalanították ügyfeleiket az Apple-levonások miatt

220,000 Stores Start Accepting Apple Pay
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az ügyfelek számláira már megérkeztek a jóváírások az Apple-től a jogosulatlan levonások miatt.
Vágólapra másolva!

A Gránit Banknál vasárnap megtörtént az ügyfelek kártalanítása, ugyanis a számlájukra megérkeztek a jóváírások az Apple-től a jogosulatlan App Store terhelések miatt – közölte a Gránit Bank vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a bank rögtön felvette a kapcsolatot az Apple-lel, és letiltotta a jogtalan terheléseket indító kereskedői platformot. Ezenfelül az incidens éjjelén sms-t küldött valamennyi banki mobilalkalmazással rendelkező ügyfelének, amelyben figyelmeztette őket, hogy biztonságuk érdekében állítsák minimumra kártyáik online limitét, amelyet valós fizetéshez bármikor módosíthatnak. A figyelmeztetés hatására az elmúlt napokban 20-szorosára nőtt a limitállítások száma 

– közölték.

220,000 Stores Start Accepting Apple Pay
Kártalanították ügyfeleiket az Apple-levonások miatt. A kép illusztráció!
Fotó: AFP / AFP/ 

Arra is kitértek, hogy a jogtalan terhelésekre vonatkozó bejelentést követően az Apple azonnal tájékoztatta a bankot, hogy a probléma ismert számukra, dolgoznak a megoldáson, és orvosolják a hibát. 

Vasárnap pedig megérkeztek a jóváírások az Apple-től, amelyek meg is jelentek a károsult ügyfelek számláján – ismertette a Gránit Bank.

A CIB Bank vasárnap arról tájékoztatta az  ügyfeleit, hogy az Apple alkalmazásboltjának technikai hibája miatt bekövetkezett téves terhelések rendezése lezárult, az érintett tételek jóváírása megtörtént - írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről