Három bankot is kirabolt egy magyar rendőr - videó

Vágólapra másolva!
Egy rendszeresen szerencsejátékozó rendőr három bankot rabolt ki, sőt még a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe is többször belépett jogtalanul, ahol követte az ellene folyó nyomozást.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az ötvenes éveiben járó  férfi 2006-tól rendszeresen szerencsejátékozott, amely miatt először magánszemélyektől kért kölcsön, majd amikor anyagi helyzete kilátástalanná vált elhatározta, hogy bankrablásból fog pénzt szerezni.

A férfi 2019 novemberében az arcát orvosi maszkkal és napszemüveggel álcázva belépett egy pécsi bankba, ahol egy papírt tett az egyik alkalmazott elé, amiben az állt, hogy fegyver van nála. A halálra rémült pénztáros kétmillió forintot adott neki.

2020 májusában az akkor még rendőrként dolgozó férfi, ismét maszkban, fekete keretes szemüveget viselve ugyanabban a bankfiókban egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az alkalmazottakra és arra kényszerítette őket, hogy a kasszában lévő pénzt adják át neki.

A férfi ez alkalommal közel hatmillió forintot szerzett meg.

2021 augusztusában a férfi kalapban, – arcát a korábbiakhoz hasonlóan eltakarva – bement egy budapesti bankba, ahol az alkalmazottakkal egy papírlapra írt üzenetben közölte, hogy „ez egy bankrablás”, és egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve őket a pénztárban levő három és fél millió forintot megszerezte a dolgozókat pedig az egyik irodába zárta.

Egy pécsi bank biztonsági kamerás felvétele Fotó: Magyarország Ügyészsége

A volt rendőr 

a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe is többször belépett jogosulatlanul, figyelemmel kísérte az általa elkövetett rablás miatt indult egyik nyomozás adatait, valamint egyik ismerőse kérésére az adatbázisból információkat szerzett egy autóról.

A férfi hivatásos jogviszonya a gyanúsítást követően felmentéssel megszűnt.

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsának benyújtott vádiratában az ügyészség fegyházbüntetést és a fenyegetéssel megszerzett közel tizenegy és fél millió forintnak megfelelő összegű vagyonelkobzást indítványozott az eljárás kezdete óta letartóztatásban lévő férfival szemben. Az ügyben pénteken lesz előkészítő ülés a bíróságon.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség – részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett – rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja az egykori nyomozót.

A videón a pécsi bankrablások láthatók.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről