Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Bombát találtak egy építkezésen Dunavarsányban

Vágólapra másolva!
Második világháborús bombát találtak Dunavarsányban, egy horgásztó partján, stég építése közben az ott dolgozó munkások.
Vágólapra másolva!

Második világháborús bombát találtak Dunavarsányban, egy stég építése közben. A rendőrségi bejelentést követően a riasztott tűzszerész járőr parancsnok megállapította, hogy 

egy második világháborús, 15 centiméteres német repeszromboló gránát került elő kilőtt állapotban, sérült gyújtószerkezettel.

A robbanóeszközt Fazekas Judit zászlós, tűzszerész járőrparancsnok irányításával a Magyar Honvédség egyik kijelölt robbantási területére szállították, majd megsemmisítették a katonák. 

Hasonló esetről számoltunk be áprilisban, amikor világháborús bombák miatt több családnak el kellett hagyni a házát Gödöllőn. Szintén áprilisban több tucat aknagránáthoz riasztották a tűzszerészeket Csépre, több napig folyt a keresés a robbanószerek után. Arról is beszámoltunk, hogy második világháborús német repeszromboló gránát került elő a sátoraljaújhelyi Bortemplom tornyának felújítása során, a padló alá fúródva.

Márciusban egy társasház kertjében, Pusztaszabolcson került elő 17 darab világháborús bomba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről