Változik a Tihanybusz menetrendje

TIhany,busz,menetrend
Forrás: MTI
Vágólapra másolva!
Félóránként járnak a buszok Balatonfüred és Tihany között a nyári hétvégéken - közölte pénteken a Volánbusz Zrt.
Vágólapra másolva!

Változik a Tihanybusz menetrendje: 

a nyári hétvégéken félóránként járnak a buszok Balatonfüred és Tihany között

 - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken, amiről az MTI számolt be. 

Június 22-étől a nyári szezon végéig szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között már félóránként indulnak a körjáratok Balatonfüred és a félsziget között.

Tihany nem érhető el vonattal. A várost közösségi közlekedéssel a balatonfüredi vasútállomáson történő átszállással, a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni, ezt a lehetőséget egészítik ki augusztus 31-ig a Tihanybusz elnevezésű járattal. 

Budapest felől Tihany kétóránként érhető el a Kék Hullám expresszvonatokhoz csatlakozó Tihanybuszokkal 

- áll a közleményben. A menetrend a Volánbusz honlapján megtalálható. Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai.

Forrás: MTI

Vélhetően nem túlzás a kijelentés, hogy nem sokan vannak, akiknek a helyi gazdaság kifejezés hallatán épp Tihany, Magyarország egyik legismertebb települése, illetve a Balaton tó félszigete jutna az eszébe. Pedig Tihany, Veszprém vármegye nagyjából 1500 fős lakosú községe, az otthonául szolgáló földnyelvvel, Magyarország egyik legszebb fekvésű, kiemelkedő kulturális-történelmi jelentősége mellett erre is csodálatos példa. Az Origo nemrég ott járva kaphatott ebből ízelítőt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről