Curtis: Csak a béke az elfogadható!

Vágólapra másolva!
Kijelenthetjük, hogy egyre hangosabbak az Európai Unió tagállamai között a háborúpárti hangok. Curtisnek azonban határozott véleménye van erről: nem küldhetünk magyar katonákat egy másik ország háborújába!
Vágólapra másolva!

Curtis határozott véleményt fogalmazott meg a NATO által tervezett katonai misszióról: szerinte elfogadhatatlan, hogy magyar fiatalok vívjanak meg egy olyan háborút, amihez az országunknak nincs köze. A rapper a Borsnak bővebben is kifejtette a véleményét. Elmondta, hogy 

nagyon meglepődne, ha koncert helyett egy másik országban, más nemzetek háborúját kellene vívnia, de a gyerekét sem engedné el.

Curtis
Curtis szerint csak a béke a megoldás a háborúra! (Fotó: Bors)

Szerinte a háborúnak csak akkor lehet vége, ha leteszik a fegyvert, és békésen rendezik az ellentéteket! 

Azt gondolom, 2024-ben arról beszélni, hogy magyar embereket küldünk más országba harcolni, már eleve egy lehetetlen felvetés, főleg úgy, hogy semmi közünk ehhez a háborúhoz

– kezdte a Borsnak a rapper, aki egy konkrét példát is felhozott a témában, ugyanis szerinte szülőként senki sem akarja átélni azt, hogy a gyermekét elvigyék a csatatérre, és csak a jószerencsében bízhat, hogy épségben  hazatér-e vagy sem.

A rapper elmondta, hogy nem örülne, ha holnap azt mondanák fellépés helyett el kell utaznia egy másik országba, emberekre lövöldözni és azt sem engedné, hogy a kisfiát elvigyék, ha már nagyobb lesz. Ez szerintem a mai világban elképzelhetetlen, és biztos benne, hogy nem a harc a megoldás. Mindenképpen a békére kellene törekedni, és a zenész szerint azt kell megértenie mindenkinek, hogy ha bármilyen módon más nemzetek háborúját segítjük, az nem vezet előre. 

Csak a béke az elfogadható!

 –  jelentette ki határozottan Curtis, akinek a sorkatonaságról is megvan a véleménye. Úgy véli, hogy arra semmiképp sem kötelezhetnek fiatalokat, hogy mások háborúját vívják, és szerencsére egyelőre nem is kell emiatt aggódnia, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: nincs napirenden a sorkötelezettség visszaállítása, ugyanis 

Magyarország megengedheti azt a luxust, hogy csak hivatásos hadsereget tartson fenn.

Orbán Viktor elmondta: Centiméterekre vagyunk a háborútól és a vasárnapi választás tétje, hogy megmutassuk a baloldalnak, a háborúpárti állásponttal Magyarországon csak veszíteni lehet. Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről