Alaposan helyretették az összevissza hazudozó Pressmant

Országgyűlés, plenáris ülés, Országház, felszólalás, 2024.02.26., David Pressman
Fotó: Ladóczki Balázs
Vágólapra másolva!
Az Amerikai Egyesült Államok szuverenitásvédelmi törvénye mindenkit külföldi ügynökként azonosíthat, aki az országon belül politikai tevékenységet folytat külföldi megbízói számára, PR-tanácsadóként, reklámügynökként, információs szolgálat alkalmazottjaként vagy politikai tanácsadóként tevékenykedik; pénzt vagy más értéktárgyakat és adományokat gyűjt - így reagált a Szuverenitásvédelmi Hivatal David Pressman legutóbbi valótlan kijelentéseire.
Vágólapra másolva!

David Pressman amerikai nagykövet a napokban tartott beszédében élesen támadta a magyar szuverenitásvédelmi törvényt és a Szuverenitásvédelmi Hivatalt. Felhívták a nagykövet figyelmét arra, hogy az Amerikai Egyesült Államok szuverenitásvédelmi törvénye (Foreign Agents Registration Act) mindenkit külföldi ügynökként azonosíthat, aki az országon belül politikai tevékenységet folytat külföldi megbízói számára, PR-tanácsadóként, reklámügynökként, információs szolgálat alkalmazottjaként vagy politikai tanácsadóként tevékenykedik; pénzt vagy más értéktárgyakat és adományokat gyűjt - írta közösségi oldalán a Szuverenitásvédelmi Hivatal. 

Velük szemben regisztrációs kötelezettséget ír elő, külföldi ügynökként bélyegzi meg őket, a törvényt megszegőket pedig súlyos pénzbírsággal és öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

A hivatal szerint megállapítható, hogy az Amerikai Egyesült Államok szabályozása minden tekintetben szigorúbb, mint a magyar törvény. A hivatal azonban Pressman nagykövettel ellentétben sose venné a bátorságot, hogy kritizálja az Egyesült Államok kormányzatát, törvényhozását, illetve az általuk hozott szuverenitásvédelmi intézkedéseket, hiszen ezek megítélése kizárólag az amerikai polgárokra tartozik. Ugyanakkor joggal várható el ez a magatartás az Egyesült Államok nagykövetétől is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről