Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Egy banda pont úgy tört be egy budapesti pénzváltóba, mint egy akciófilmben - videó

Vágólapra másolva!
Nemzetközi elfogatóparancs alapján keresik azt a két bűnözőt, akik betörtek egy budapesti pénzváltóba. Harmadik társukkal, akit már elfogtak, átfúrták a falat a szomszédos házból, aztán vittek mindent, amit értek. Összesen 50 millió forintot.
Vágólapra másolva!

Pont, mint egy akciófilmben, úgy fosztott ki egy háromfős banda, egy budapesti pénzváltót. A szomszédos ház pincéjében megbontották a falat, így jutottak be a pénzváltóba, amelynek a széfjéből aztán 50 millió forintot vittek el.

Az egész csak másnap derült ki, amikor az egyik alkalmazott kinyitotta a széfet, és az üres volt, illetve annak hátulján egy lyuk tátongott. A rendőrség hónapok óta nyomoz, most végül az egyik tolvajt sikerült elfogniuk. Azonban a két grúz társát még mindig körözik, ellenük nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

 

Az egyik férfi a 31 éves Dlubish Bachuki, akit már 2023. május 1. óta köröznek, vagyis a lopás után három hónappal adták ki ellene az elfogatóparancsot.

A metropol újságírója kiderítette, hogy a három férfi több napon keresztül tervezhette a rablást. Mindez abból látszik, hogy a tolvajok pontosan tudták, hogy a pénzváltóban melyik falhoz, hova van tolva a széf.

Én voltam az, aki reggel nyitotta az üzletet

– nyilatkozta a lapnak egy ott dolgozó férfi.

"Mivel minden napot azzal kezdünk, hogy lemegyünk a pincébe a széfhez és elővesszük a pénzt, ezért akkor is így tettem. Amikor beléptem a helyiségbe, még semmi furcsát nem láttam. Aztán kulccsal kinyitottam a széfet…"

- emlékezett vissza.

A férfi azt mondta, először nem hitt a szemének. A Metropol videós összeállítást készített a rablásról, amelyet itt nézhet meg:

Ahogy azt korábban megírtuk, Franciaország egyik népszerű turista negyedében már többször érte támadás a különböző luxusboltokat. Az utolsó betörés egy híres ékszerüzletben volt, ami ráadásul nem messze található a természetesen szigorúan örzött igazságügyi minisztérium épületétől. A boltba egy fegyveres banda rontott be és több millió eurónyi ékszert vittek el, majd elmenekültek a helyszínről. Ezután a rendőrök hajtóvadászatot indítottak ellenük. Párizsban nem ez volt az első, mikor luxusboltrablás történt. Korábban rengeteg világmárka boltjából vittek el luxuscikkeket. Ebben a cikkünkben szedtük össze a legdurvább luxusboltrablásokat.

Ahogy azt is megírtuk, hogy két külföldi férfi tört be egy luxustáskákat, napszemüvegeket és kiegészítőket áruló üzletbe. Már a betöréssel is komoly kárt okoztak, ezenfelül több millió forint értékben vittek el márkás holmikat. A brutális betörésről készült fotókat itt nézheti meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről