Elítélt, háborúpárti Soros-civil az üllői baloldal jelöltje

Vágólapra másolva!
Sokan emlékezhetnek Fricsovszky-Tóth Péter nevére, a 2022-es országgyűlési kampányból, aki a Pest 07-es egyéni választókerületet igyekezett elhódítani a fideszes Szűcs Lajostól, sikertelenül. A mára Tóth Péterré változtatott nevű politikusra leginkább erős Soros-közeli kapcsolatai, titkos pénzügyei és verekedése miatt emlékezhetünk. Utóbbi okán nemrégiben elítélte a bíróság. De Tóth Péter titkos lehallgatásaival és háborúpártiságával is felhívta magára figyelmet Üllőn. Tóth, az „Üllő Te Vagy” nevű civil szervezet, az üllői baloldal polgármester-jelöltje.
Vágólapra másolva!

Soros üllői embere

A Mandiner korábbi cikke beszámolt arról, hogy Tóth Péter annak a Civil Kollégium Alapítványnak (CKA) a rendezvényein fordult meg több alkalommal, amely a hazai Soros-hálózatnak az egyik zászlóshajója. 

 

Hogy konkrét számokat is mondjunk: csak 2019 és 2022 között több mint 1,3 millió dollárt, mai árfolyamon számolva 467 millió forintnyi támogatást kapott a szervezet az Open Society Foundationtől. 

 

 

 
 

De a CKA az amerikai titkosszolgálat meghosszabbított kezének nevezett National Endowment for Democracy nevű szervezettől is hozzájutott egy 83 ezer dolláros támogatáshoz. 

Nos, ebből a közegből jött Tóth Péter, aki ezek után nem csoda, hogy nem egy párt, hanem egy civil szervezet, az Üllő Te Vagy színeiben méretteti meg magát az üllői polgármester-választáson. Az Üllői álcivil szervezet csak pár százezer forintos bevételből gazdálkodik papíron, mégis mindenre jut pénzük. Jelöltállításra, plakátokra, utcafórumra.

 

Háborúpárti politikus

Tóth Péter az üllői hírek szerint igen erős amerikai kapcsolatokkal rendelkezik a Soros-világban, nem csoda, hogy szinte azonnal csatlakozott a Fidesz békepárti kampányát ellehetetleníteni vágyó, Magyar Péter-féle kezdeményezéshez. 

Tóth annak az álcivil, Soros-világnak az üllői embere, amelyik nyerészkedik a háborúból, és minél nagyobb fegyveres konfliktust szeretne kirobbantani. 

Ezért nem csoda, hogy az Origo helyi információi szerint Tóth Péter többször háborúpárti állásfoglalásokat tett.

 

Tóth Péter a hírek szerint igen erős fizetéskiegészítést kap, hiszen a Mandiner korábbi írása szerint is 300 ezer forintos bruttó jövedelmet vallott be Tóth, mégis sok tízezer forinttal tudta hirdetni a politikai tevékenységét a Facebookon. 

A rossznyelvek már két éve is arról beszéltek, hogy évi 10 millió forintot kap a hálózattól a politikai tevékenységére Tóth.

Bunyózott, elítélték

És, hogy miben nyilvánul meg ez az áldásos tevékenység? Például abban, hogy a saját politikai oldalán lévő politikustársát, Hegymegi István, gyáli DK-s politikust, egy lakossági fórum előtt leköpte, ami miatt Hegymegi aztán megütötte. Az ügy miatt a bíróság néhány napja garázdaság miatt elmarasztalta Tóth Pétert és Hegymegit is, előbbi emiatt fellebbezett. 

 

De jól megmutatja az üllői, háborúpárti politikus jellemét, hogy az Origo birtokába jutott bírósági ítélet szerint, úgy akarta kényszerítéssel besározni, üllői politikai ellenfeleit, hogy titokban rögzített egy bizalmas beszélgetést, majd annak egyes mondatait úgy vágta meg, mintha fenyegetnék őt, sőt később ezzel a hazugsággal sajnáltatta magát a médiában is. 

A bíróság átlátott a szitán, és felmentette a bevádolt üllői polgárokat, Tóthnak pedig meg kellett fizetnie a perköltséget.

Ilyen ember az üllői baloldal első embere, Soros-civil, háborúpárti, magánbeszélgetéseket titokban rögzítő.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről