Elképesztő fordulatot vesz az időjárás

hőség, meleg, forróság, kánikula, fülledt, időjárás, Budapest, dunapart, római part, 2023. 07. 12., időjáráshőség, időjárásmeleg, időjáráskánikula
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése.
Vágólapra másolva!

Csütörtök
A sok napsütés mellett néha megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak elszórtan fordulhat elő. A DNy-i szél csak néha élénkül meg. 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek
Reggel az északi tájakon fordul elő zápor, zivatar. Napközben többórás napsütésre van kilátás, majd késő délután nyugat felől újabb gomolyfelhők érkeznek, és ekkor egyre több helyen lehet zápor, zivatar. 30 fok köré melegszik a levegő.

Szombat
A reggeli elszórt záporok után sok napsütés, strandidő várható. Estefelé ismét előfordulhat elszórt csapadék. A hőmérséklet csúcsértéke már eléri a 28-33 fokot.

Vasárnap
A napsütést továbbra is gyakran zavarják gomolyfelhők, és főleg északon fordul elő zápor, zivatar. Egyébként marad a 30 fok körüli kánikula.

Hétfő
Gomolyfelhős idő valószínű szórványosan záporokkal, zivatarokkal. Az ÉNy-ira forduló szél hűvösebb levegőt hoz: ÉNy-on már csak 23, DK-en még 30 fok várható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről