Robbanás volt Sárkeresztúron, egy ház lakhatatlanná vált

Vágólapra másolva!
Felrobbant egy gázpalack egy családi ház konyhájában Sárkeresztúron, de a négy ottlakó még a robbanás előtt ki tudott menekülni az épületből.
Vágólapra másolva!

Felrobbant egy gázpalack egy családi ház konyhájában Sárkeresztúron, a Rákóczi úton. 

A robbanás miatt lakhatatlanná vált az épület, de a négy lakó még a robbanás előtt ki tudott menekülni az épületből.

A helyszínre a sárbogárdi hivatásos tűzoltók érkeztek ki és a padlásnál füstölést tapasztaltak, amit eloltottak. A tűzoltók további két gázpalackot hoztak ki a romok alól. A lakók számára lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség - írja a Katasztrófavédelem.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy gázrobbanás történt Sepsiszentgyörgyön, aminek következtében egy nő súlyosan megsérült. Május végén felrobbant egy gázpalack egy ócsai telephelyen és száz négyzetméteren égtek a műanyag ládák. Előtte egy nappal kétszáz négyzetméteres raktár gyulladt ki Budapest XVIII. kerületében és az épületben harminc köbméter szemét égett.

Angliában is egy raktárépület égett le májusban. Leicesterben hatalmas füst szállt fel az épületből. Az erős szél nagyban megnehezítette a tűzoltók munkáját. 

Május elején pedig egy berlini fegyvergyár állt lángokban. A csarnokban réz-cianidot és kénsavat tároltak, a tűz során hidrogén-cianid keletkezhetett, így a tűzoltóság kiürítette az adott területet. Személyi sérülés nem történt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről