Most, hogy beköszöntött a nyár és kezdődnek a hétvégi grillezések, bográcsozások, nem árt tudni, mivel öblítsük le a csípős, fűszeres ételeket.
Ha ég a szánk, biztosan jéghideg vízért nyúlnánk, azonban a szakértő azt tanácsolja, ne tegyük. Eldridge inkább azt javasolja, igyunk egy korty olajat vagy tejet, sőt a jégkrém is tökéletes választása lehet - szúrta ki a Daily Mail.
Legyen szó curryről, chiliszószról vagy bármilyen más csípős fűszerről, mind tarrtalmazza ugyanazt a vegyületcsaládot, amely csupán égő érzést okoz, de valójában nem melegíti fel a szánkat. A víz ezzel a vegyülettel azonban nehezen tud keveredni, - ellentétben a felsorolt hatásos opciókkal - így nem igen hozhat hosszútávú enyhülést.
A kulcs tehát az ital vegyületének összetételében keresendő - írja a Tények.
A címlapi kép illusztráció!