A saját gyerekét ejtette túszul egy migráns Budapesten

Vágólapra másolva!
Az egyiptomi migráns nem tudta elfogadni, hogy a volt élettársának új párja van, ezért úgy állt bosszút, hogy túszul ejtette a közös gyereküket és azzal fenyegetőzött egy bozótvágóval és egy késsel, hogy megöli a gyereket és az élettársát is. A bíróság most elítélte a férfit.
Vágólapra másolva!

A migráns férfi, nem tudott belenyugodni abba, hogy volt élettársának új párkapcsolata van, ezért 2022. augusztus 23-án a nő soroksári házához ment, ahol kiskorú gyerekükre a nagyapja vigyázott. Kicsalta őket a házból, majd a kislányt megragadva beszaladt és magukra zárta a ház ajtaját.

A férfi egy bozótvágóval és egy harci késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy megöli a gyereket és az élettársát, majd magával is végez; mindezt videóban közvetítette a közösségi oldalán.

Végül a rendőrség erőszakkal bejutott a házba és ártalmatlanították a férfit.

rendőrautó, sziréna, illusztráció
Képünk illusztráció 
Fotó: Origo - Csudai Sándor 

A bíróság a migránst személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetés, testi sértés, valamint magánlaksértés és garázdaság miatt hét év hat hónap börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarországról. 

Ezen felül végleg eltiltották minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel léphetne kapcsolatba.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért, a férfi és védője pedig elsősorban felmentésért jelentett be fellebbezést.

A bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta, figyelembe véve azt is, hogy a férfi még az ítélethirdetéskor is megfenyegette a tanúkat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről