Vágólapra másolva!
Közel harmincmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak azok a hamis termékek, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy budapesti piactér pavilonjában találtak. Az eladó megpróbált elszaladni a pénzügyőrök láttán, de nem járt sikerrel.
Vágólapra másolva!

A pénzügyőrök a budapesti Golgota téri piacon ellenőriztek, ekkor vették észre, hogy egy asszony, ahogy meglátta őket, gyorsan eltávozott a helyszínről. 

A 37 éves vietnámi nő csak többszöri felszólítás után állt meg.

A pénzügyőrök átvizsgálták pavilonját, ahol különféle ismert márkajelzésű (Tommy Hilfiger, Diesel, Versace, Dorko, Guess, Adidas, Moncler, Nike) pulóverek, ingek, kabátok, nadrágok, sapkák kerültek elő. A ruhák silány minősége, csomagolása és külső jegyeik arra utaltak, hogy azok mindegyike utánzat, amelyet később a szakértői vizsgálat is megerősített. 

hamis ruha, NAV
Hamis ruháival bukott le egy vietnámi nő a Golgota piacon
Fotó: NAV

Az asszony azt állította a pénzügyőröknek, hogy az áru nem az övé, és hogy 

a pavilon kulcsát egy ismeretlentől kapta, akinek még az arcára sem emlékszik.

A pénzügyőrök a több mint hétszáz darab hamis árut lefoglalták és eljárást indítottak - tudatta a NAV.

A pénzügyőrök legutóbb egy Barcelonaba tartó  furgont kapcsoltak le az M5-ösön. Több száz hamis ruhát, cipőt és parfümöt találtak a járműben. Közel ezzel egy időben az M7-esen is kiszúrtak egy gyanus járművet. A sofőr Szlovéniába csempészett volna hamis ruhákat. A több millió hamis árut a NAV lefoglalta. A tolnai piacon talált több millió forintnyi hamis áru pedig mint utóbb kiderült, a ruhák egészségtelenek lehetnek a vásárlók számára.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről