Vágólapra másolva!
Minden lehetséges módon próbálta kikerülni a rendőri intézkedést egy részeg püspökladányi sofőr, a rendőrök azonban egészen a lakásáig követték, végül testi kényszert alkalmaztak vele szemben. A férfi eközben beleharapott az egyik rendőr ujjába, aki súlyos sérülést szenvedett. A másodfokú bíróság három év börtönre ítélte, és véglegesen eltiltotta a vezetéstől.
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban megírtuk, a rendőrök 2022. szeptember 26-án, délután 1 óra körül a intézkedni akartak egy férfival szemben ittas vezetés miatt. Miután a bejelentőt kihallgatták, rejtve figyelni kezdték az általa említett autót, ami egy bank előtti szervizúton parkolt, majd látták, amint a férfi beszáll az autóba, és elhajt vele.

A férfi közben észrevette a rendőrök szolgálati autóját, ezért kitért előlük és továbbhaladt. A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzéssel próbálták megállítani a férfit, aki közel egy kilométeren át menekült.

A férfi végül megállt a lakása előtt, befutott a házba, és bezárkózott nappaliba. A rendőrök megpróbálták benyomni az ajtót, amelyet a férfi csak anyja hatására engedett el, majd a konyhában lévő hűtőszekrényhez szaladt, kivett egy sört, hogy megigya. A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy viselkedjen együttműködően, ám az minden lehetséges módszerrel próbálta szabotálni az intézkedést, végül a rendőrök kénytelenek voltak testi kényszert alkalmazni vele szemben. 

A férfi végig ellenállt, ökölbe szorította és mellkasa alá húzta kezeit, majd megharapta az egyik rendőr ujját, aki súlyos, vérző sérülést szenvedett.

 

vonat
A kép illusztráció!
Fotó: unsplash

A püspökladányi bíróság február 8-án 3 és fél évnyi börtönre ítélte a hivatalos személy elleni erőszakkal, testi sértéssel és ittas vezetéssel vádolt férfit, az ügyész azonban súlyosítás, míg a férfi és ügyvédje enyhítés érdekében fellebbezett az ítélet ellen.

A másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék június 19-én 3 évre enyhítette a vádlott börtönbüntetését, azonban nem változtatta meg az ítélet azon részét, mely szerint a férfi soha többé nem vezethet.

A törvényszék a börtönbüntetés időtartamát azért enyhítette, mert a férfi a büntetőeljárás során több mint másfél évig letartóztatásban volt, emellett az idő múlását is figyelembe vették a büntetés kiszabása során.

A másodfokú bíróság döntése jogerős.

Hasonló eset történt Debrecenben szintén 2022-ben. Egy 40 éves férfi beleharapott az öt igazoltatni próbáló rendőrnő vádlijába, miután az könnygázzal fújta le az intézkedést szabotáló férfit. Egy körözött szomolyai férfi pedig úgy akarta elkerülni a megbilincselést, hogy beleharapott az intézkedő rendőrök ujjában, ezután meg is akarta késelni őket.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről