Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Herbert Kickl: Hazafias szövetség jött létre Európa jövőjéért

Vágólapra másolva!
Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke vasárnap Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
Vágólapra másolva!

A három politikus közös nyilatkozatot írt alá Patrióta kiáltvány az európai jövőért címmel.
"Az Európai Parlament július 16-i strasbourgi alakuló ülésén bemutatjuk a csoportot, amely három pártból és azok képviselőiből áll, és amely politikai korszakváltást kíván indítani Európában" - közölte Herbert Kickl.

Orbán Viktor Herbert Kickllel és Andrej Babissal tárgyalt Bécsben
Orbán Viktor Herbert Kickllel és Andrej Babissal tárgyalt Bécsben
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mint hangsúlyozta, az új reformmozgalom számára Ausztria, Magyarország és Csehország erős magot képez Európa közepén.    
Az FPÖ elnöke kifejtette: fel akarják élénkíteni Európa pluralista jellegét és gondoskodni akarnak arról, hogy az EU nemzetei megőrizhessék sajátosságaikat.
"Nem fogjuk tétlenül nézni egy európai szuperállam kialakulását, amelyben a szuverenitás és az egyes államok önrendelkezése csak üres frázis. Mi olyan Európát akarunk, amely ismét büszkén, értéktudatosan, hagyományokkal és sokszínűséggel mutatkozik és fejlődik" - jelentette ki az FPÖ elnöke.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről