Holttestet találtak a Dunában Érdnél

Vágólapra másolva!
Hétvégén Érdén mosott partra egy női holtestet a Duna. Egyelőre még nem tudták azonosítani.
Vágólapra másolva!

Szombaton holttestet találtak a Dunában Érdnél- írja a Magyar Nemzet. 

Az esettel kapcsolatban Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy egy középkorú nő holtteste került elő, akinek a személyazonosságának még nem sikerült megállapítani. 

Az is kiderült, hogy a rendőrség az idegenkezűséget kizárta, feltehetően megfulladhatott a nő. 

Az Érdi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Rendőrség, hatóságok
A kép illusztráció!
Fotó: Unplash

Tavaly is történtek hasonló szörnyű esetek. Augusztusban vízbe borult kenuzás közben három férfi hétfőn, Dunasziget külterületén. A három férfi közül kettő ki tudott úszni a partra, de egy negyvenhét éves budapesti férfi belefulladt a Dunába. A baleset helyszínétől körülbelül hetven-nyolcvan méterre találták meg a holttestét.
Tavaly év elején pedig egy komáromi férfi fulladt bele a Dunába majdnem. Január 3-án 13 óra 40 perc körül jelentették a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságán, hogy egy férfi bajba került. A vízirendőrök egyik hajója percek alatt a helyszínre ért, ahol az életéért küzdő embert kiemelték az 5 fokos vízből. A férfi annyira rosszul volt, hogy beszélni már nem tudott, csak hörgött. A rendőrök izolációs fóliába helyezték és kivitték a partra, aztán kórházba került. Azt nem tudni, hogy került a hideg vízbe, beleesett-e vagy beleugrott.

Két évvel ezelőtt, egy apa nem tudta már meg menteni a kisfiát, aki a mély vízbe fulladt. Az oldal a Katasztrófavédelem alapján azt írja, hogy a Dunába fulladt egy ember tegnap délután Kölkednél. A férfi a családjával a homokpadon fürdőzött, amikor hatéves kisfia a vízbe esett. Apja azonnal utána ugrott, ám önerőből már nem tudtak kiúszni. Ekkor egy másik fürdőző sietett a segítségükre, a kisfiút sikerült megmentenie, azonban az apa elmerült. A férfi keresésében a mohácsi hivatásos tűzoltók segítettek, a Tűzmadár tűzoltóhajót is bevonták, a vízi rendészet három hajóval vett részt a kutatásban. Később a Mohácsi Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület hat önkéntessel, a Bács-Kiskun megyei Havária Egyesület két búvárral, Tolna megyéből a Szekszárdi Kutató-mentőcsoport öt emberrel, egy hajóval és egy személykereső szonárral csatlakozott a keresőcsapathoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről