Románia
ÉLŐ
Hollandia

Így tarolt az özönvízszerű pusztító vihar Magyarországon - videó

Vágólapra másolva!
Óriási vihar csapott le csütörtök délután, a vihar letarolt mindent, ami az útjába került; fákat döntött ki, tetőket rongált meg. A víz elöntötte az utcákat, amelyek teljesen járhatatlanná váltak.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, másodfokú riasztást adtak ki viharok miatt csütörtökön. Az ország több pontjára csapott le a vihar június 26-án délután, több település utcái víz alá kerültek.

A szerda délutántól Magyarországon átvonuló vihar elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, illetve a Balatonnál, Fonyód térségében okozott károkat, de Veszprém vármegyében is több helyszínre hívtak tűzoltókat.

A zivatarlánc útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők, villámcsapás okozta károk jelölték - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az esőzés mellett több helyen szélvihar is tombolt, amely faágakat tört le és tetőszerkezeteket rongált meg, míg máshol nagy mennyiségű jég is hullott. 

A Dunakanyarban és környékén hullott a legtöbb csapadék. A víz teljesen elöntötte az utcákat.

Vácon több kocsi is elakadt a bokáig érő, utcákon patakzó áradásban, Leányfalun pedig a pincékbe is betört a víz. Szigetmonostoron a posta pincéjét öntötte el a felgyülemlett csapadék - írja a Bors.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről