Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kétesen meggazdagodott Hagyó-árvát karolt fel Karácsony Gergely

Vágólapra másolva!
Több mint egymilliárdos vagyonnal rendelkezik az a Czeglédy Gergő, akit Karácsony Gergely mindenképpen az új Fővárosi Közgyűlésben szeretne látni. Az óbudai alpolgármester korábban Hagyó Miklós titkárságvezetője volt, majd sima képviselő a III. kerületben. Éppen ezért teljesen érthetetlen, hogy tett szert ekkora vagyonra.
Vágólapra másolva!

Hagyó Miklós titkárságvezetője a Gyurcsány–Karácsony-listán térhet vissza a Városházára. Czeglédy Gergő hosszú évekig, 2010-től 2019 csak mezei képviselőként dolgozott az óbudai közgyűlésben. Több mint érdekes, hogy egyes számítások szerint az összvagyona 2022-re meghaladta az egymilliárd forintot – írta a tuzfalcsoport.blogstar.hu.

A portál megnézte Czeglédy vagyonnyilatkozatát és érdekes dolgokra bukkant. Több ingatlant, céget és sok millió forintot találtak. Adja magát a kérdés, hogy egy sima kerületi alpolgármester, hogyan tesz szert ilyen tetemes vagyonra. A jelenleg óbudai politikus Hagyó Miklós, volt szocialista polgármester kabinetfőnöke, titkárság-vezetője volt. 2019 óta a BKK felügyelőbizottságában ül Karácsony Gergely javaslatára, és egyben minden valószínűség szerint ő Óbuda leggazdagabb alpolgármestere.

A Metropol korábban azt írta, hogy az óbudai a polgármesteri hivatal folyosóján terjedő pletykák szerint valójában ő irányít a III. kerületben. Talán ezért sem véletlen, hogy Czeglédynek ezért ilyen hosszú a vagyonnyilatkozata. A politikusnak összesen 11 darab ingatlana van. Ezek között van 52 négyzetméteres óbudai iroda, telekkel együtt 616 négyzetméteres üdülő és 160 négyzetméteres nyaraló Balatonkenesén. Összesen 3 oldalon keresztül sorolja fel az ingatlanjait a vagyonnyilatkozatában.

A fent felsorolt tételek mellett rengeteg pénzt is megtakarított. A 2024-es nyilatkozat szerint Állampapírban összesen 170 millió forintot fektetett. Részvényekbe, befektetési alapokba, euró és dollárkötvényekbe pedig 215 millió forintot.

Pénzintézeti számlakövetelés jogcímen a vagyonnyilatkozatában feltüntetett egy nagyjából 200 millió forintos összeget.

Czeglédy azt írja a vagyonnyilatkozatában, hogy alpolgármesterként havi bruttó 585 ezer forintot keres, míg a BKK-tól havi 480 000 forint fizettséget kap. 

Könnyen kiszámolható, hogy a több száz millió forintos részvényportfóliót nem a fizetéséből rakta össze, mert az havonta nagyjából 1 millió forintra rúg.

Ugyanebben a dokumentumban azt is feltűnteti, hogy: „az általam alapított és a tulajdonomat képező PerfektumProjekt Kft. jelentős mértékű osztalékot fizetett a részemre.”.

Czeglédy Gergő nagyobb részben tulajdonolja a PerfektumProjekt Kft cégcsoportot, amely több céget foglalmagában. A Perfektum PR Kft. például 2022-ben 70 milliós forgalmat bonyolított le, és 5 alkalmazottja volt. A Perfektum Mérnöki Kft. 16 alkalmazottal 220 milliós forgalmat hozott össze, a Perfektum Építész Kft. 24 alkalmazottal 400 milliósat, míg a Profektum Tanácsadó Kft. szintén 5 alkalmazottal 80 milliósat.

Ezek a cégek viszont feltűntek az OLAF nyomozati anyagaiban is, ahol szabálytalanságokat tártak fel. Különböző adatbázisok szerint ezek a cégek bedolgoznak több balos önkormányzatnak is. Például találtunk szerződést, amelyet a Szegedi Önkormányzattal kötöttek.

A teljes írást itt olvashatják.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről