Franciaország
ÉLŐ
Belgium

A baloldal óbudai korrupciós botránya: több embert meggyanúsítottak a hatóságok

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet úgy tudja, több személyt meggyanúsítottak a hatóságok az óbudai önkormányzatnál történt keddi házkutatást követően. Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, Czeglédy Gergő baloldali alpolgármestert pedig a hatóságok őrizetbe vették. A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények kapcsán folytat nyomozást.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a hatóságok kedden több személyt is meggyanúsítottak amellett, hogy őrizetbe vették Óbuda baloldali alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kedden házkutatást tartott az óbudai önkormányzatnál korrupciós bűncselekmények gyanújával. A nyomozók a KNYF közleménye szerint más helyszíneket is átkutattak. Az akció részleteiről azonban a rendőrség nem közölt további információkat.

A megalapozott gyanú szerint egy férfi a saját cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte.

Czeglédy Gergő alpolgármester tevékenysége már az önkormányzati választás kampánya során gyanút keltett: Szentkirályi Alexandra Fidesz-KDNP-s főpolgármester-jelölt például arról beszélt, hogy 2019 óta Czeglédy 183 millió forinttal növelte értékpapírvagyonát, és 5 új ingatlant is beszerzett - írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről