Kutyák támadtak meg brutálisan egy férfit Borsodban

Vágólapra másolva!
Az egyik borsodi településen élő pár több kutyát is tartott otthon. A kutyák az egyik a nap a drótkerítés alá ásott lyukon keresztül kiszöktek az utcára és megtámadtak egy férfit, akit csak a gyors orvosi segítség mentett meg. A kutyák nem voltak beoltva veszettség ellen.
Vágólapra másolva!

A férfi és a nő egy borsodi településen lévő családi házban élnek, ahol öt közepes méretű kutyát tartottak. Arról nem gondoskodtak, hogy a kutyák ne tudjanak kiszökni az udvarról. 

Az állatok 2022 áprilisában a drótkerítés aljánál kikapart lyukon keresztül kiszöktek az utcára, ahol rátámadtak egy férfira. Több helyen is megharaptak a testén, az életét csak a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. 

A pár a támadás előtt a kutyákat kis méretű kennelben tartották, többször láncra kötötték. Az állatokon verekedések miatti harapásos sebek voltak, és nem voltak beoltva veszettség ellen. Amikor a kutyák kiszöktek, akár vadállatokkal is érintkezhettek volna, és elkaphattál volna a betegséget. 

kutyatámadásillusztráció
Képünk illusztráció!
Fotó: ROBERT ENRIQUEZ/Shutterstock

A szukát idő előtt tenyésztették, valamennyi kutyának kennelbetegsége volt, nem voltak szocializálva, falkaszellemben éltek. 

Az ügyészség súlyos testi sértés és állatkínzás miatt emelt vádat a pár ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre. 

Ahogy korábban megírtuk, egy Csurgóhoz közeli településen élő férfi évek óta úgy tartotta két erős kutyáját, hogy azok könnyen ki tudtak mászni a lyukas drótkerítésen keresztül. Már 2018-ban is megharaptak egy embert, de a kutyák gazdája ennek ellenére sem szerelte meg a kerítést. 2022 márciusában a kutyák kiszöktek és az egyik közeli, nyitott kertben kertészkedő, a hetvenes évei végén járó asszonyra támadtak. Az agresszív állatok rengetegszer megharapták a kezein, a lábain és fején is. Mindezt olyan erővel, hogy az egyik lábszárcsontját eltörték. Az asszony később belehalt a sérüléseibe. 

Tavaly novemberben a brit miniszterelnök az amerikai XL Bully kutyákat az emberekre nézve veszélyesnek nevezte, ezért betiltották a fajta tartását Angliában. Idén januárban pedig Skócia is csatlakozott ahhoz, hogy ne lehessen az országban XL Bully kutyákat tartani. Azonban vannak, akik a tiltás ellenére is ilyen kutyákkal őrzik a házukat.

Idén februárban a Baranya vármegyei Zádorban harci kutyák támadtak meg egy férfit, aki épp a gyógyszertárba ment, mikor négy staffordshire terrier megtámadta a járdán. Az egyik kutya majdnem leszakította a lábát. A kiérkező mentősöknek az életveszélyes állapotban lévő férfit kétszer is újra kellett éleszteniük a horrortámadás után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!