Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Mentelmi joga védi a botrányt okozó Magyar Pétert

Vágólapra másolva!
Noha meghurcolt áldozatnak próbálja beállítani magát Magyar Péter, egy „földi halandó“ sokkal rosszabbul járt volna egy hasonló balhé után, mint a baloldal messiása, akit véd a mentelmi joga. Egy átlag polgárt jó eséllyel már aznap eljárás alá vontak volna a hatóságok, Magyarból viszont csak hosszabb procedúra után lehet gyanúsított.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) került Magyar Péter ügye a rendőrségről, mivel a Tisza Párt alelnökének mentelmi joga van. Vele szemben csak a főügyészség indíthat nyomozást azután, hogy az Európai Parlament felfüggeszti az ellenzéki politikus mentelmi jogát.

Luxusbárban verekedett

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke pár nappal EP-mandátuma átvétele előtt annyira botrányosan viselkedett egy elit klubban, hogy végül a biztonsági szolgálat vezette ki hajnal négy óra körül az „ötcsillagos” szórakozóhelyről, ahova a testőrei kíséretében érkezett.

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Részegen tántorgott az utcán

Több szemtanú egybehangzó állítása szerint Magyar nagy mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után órákon át agresszívan, garázda módon viselkedett. A Ripost úgy tudja, hogy a politikus több vendégbe is belekötött, zaklatta a nőket, és visszautasíthatatlannak gondolt ajánlatot tett nekik, idővel pedig egyre minősíthetetlenebbül viselkedett. 

Több incidens után aztán több nő férfipartnere számon kérte Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”.

A történtekről a jelenlévők több videófelvételt is készítettek, Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd, miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket.

Magyar Péter a botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően már aznap megindult a nyomozás.

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Magyar Péter rengeteget ivott a luxus-szórakozóhelyen

Magyar az eset után mindent tagadott, majd áldozatnak állította be magát

Ez igencsak hiteltelen annak fényében, hogy a politikust védi a mentelmi joga, ráadásul egy ismert emberről van szó. A Magyar Nemzet szerint szinte biztosak lehetünk benne, ha egy civil ember viselkedik így egy szórakozó helyen, azt az érintettek jobban „megtorolták“ volna. 

Arról nem is beszélve, hogy egy közembert ilyen esetben már aznap előállítanak a hatóságok és gyanúsítottként hallgatják ki, ha pedig ott bármilyen ellenszegülést tanúsít az illető, akkor jó eséllyel a rendőrségi fogdán tölti az éjszakát. 

Magyar mindezt a mentelmi jogának köszönhetően megúszta, azonban ha a KNYF a bizonyítékok alapján arra jut, hogy Magyar büntetőjogi felelőssége fennáll, akkor a legfőbb ügyész kezdeményezni fogja a mentelmi joga felfüggesztését az EP elnökénél. Ezek után egy hosszabb procedúra következik, akár hónapok is eltelhetnek, mire kiadják az ellenzéki politikust. 

Ne feledjük, a kémkedéssel megvádolt Kovács Béla ügye kapcsán másfél évig „malmozott“ az Európai Parlament - írja a Magyar Nemzet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről