A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rengeteg marihuánát találtak egy olasz lakókocsiba rejtve Magyarországon

Vágólapra másolva!
Több mint 60 kilogramm marihuánát találtak egy lakókocsiban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.
Vágólapra másolva!

Olaszországból érkezett a kocsi, amit a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján választottak ki ellenőrzésre. 

A járőröknek feltűnt, hogy a rozoga lakóautó új rendszámot kapott, és az ajtajáról hiányzik a zár, ezért úgy döntöttek, hogy alaposan átvizsgálják.

Több mint 60 kilogramm marihuánát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága

A letenyei határátkelőhelyre kísérték a járművet, amiben 3 ember utazott. A lakóautót elsőként Harley, a cigaretta- és kábítószerkereső kutya szimatolta körbe, majd néhány perccel később már jelzett is a lakókocsi oldalsó rekeszénél.

Az egyenruhások összesen 63,97 kg marihuánát találtak az autó különböző tárolóiban.

Több mint 60 kilogramm marihuánát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei.
Több mint 60 kilogramm marihuánát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága

A pénzügyőrök biztosították a helyszínt, majd az elkövetőket és a kábítószert a további eljárás lefolytatása érdekében átadták a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

Húsz kiló kábítószert találtak egy csomagban a Ferihegyi repülőtéren februárban. A pénzügyőrök áruforgalomban ellenőrizték a csomagokat, amikor erős, marihuánára emlékeztető szagra lettek figyelmesek, amely négy, fekete fóliába tekert dobozból szivárgott, így a NAV munkatársai felnyitották a csomagokat. 

Márciusban arról is írtunk, hogy műhelyében árulta a drogot egy autószerelő Tiszaalpáron. Egy kiskunfélegyházi férfi a műhelyében ismerkedett meg egy tiszaalpári férfival, akitől először csak vette a drogot, majd a férfi, mikor rájött, hogy mennyit lehet keresni a kábítószer kereskedelemmel, azután saját maga kezdte el termeszteni. A férfi a drogok mellett elképesztő mennyiségű potencianövelőt is árult.

Egy cambridgeshire-i házban tartott drograzzia során áprilisban a hatóságok két férfit találtak egy kis épületbe zárva. A férfiakat egy melléképületbe zárva találták meg, arra kényszerítették őket, hogy egy üvegházban éljenek és kannabiszvirágokat gondozzanak.

Kannabiszt termesztettek egy ócsai házban is: kétszázötven tő kannabiszt találtak a nyomozók. A rendőrök a házban elfogtak egy 41 éves táborfalvai férfit, akit kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. A gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!